Kesäloma on nyt siis alkanut. Olin mökillä loman alun ja tein polttopuita. Onneksi poikani oli jo miniäkokelaan kanssa aloittanut pilkkomisen. Nyt puuta kuivumassa jo arviolta-- oiskohan n.10 kuutiota. Tai sinnepäin. Enää pari koivua sahaamatta ja pilkkomatta. Toinen tosin on hemmetin iso kaksihaarainen. Kaadettu se on sentään jo. Siirsin myös vanhan parinkuution pinon puuvajaan. Siinähän sitä työtä riittikin loman aluksi. Jäi kyllä nuo kanootti retket yhteen parin tunnin lenkkiin. Joka aamu ranteita ja sormia kivisti. Muutamana aamuna oikeankäden keskisormi ei taipunut suoraksi(onkohan nyt tuo niin pahajuttu.Eipähän tulisi näytettyä keskaria kellekään) Aamu-uinnin jälkeen kaikki vaan pelasi jälleen ihan tarpeeksi hyvin. Uin siis joka aamu. Veden lämpö vaihteli 16-18 asteeseen. Mukavan virkistävää, varsinkin nuo viileemmät vedet. Uin joka päivä useitakertoja. Lievitti mukavasti itikan pistoja. Niitä siellä riittikin aivan tarpeeksi. Onneksi en ole allerginen niille.

   Kunnon kameraa olisin kuitenkin tarvinnut. Muunmuassa eräs aamu pari hirveä ui salmen yli saareen. Vastavalossa olisi saanut upean kuvan, kun ne nousi järvestä ja ravisti turkkiaan että vesipärskyi ympäriinsä. No kameraa ei ollut mukana, muuta jäihän mielikuva muistoksi. Muutakin kuvattavaa oli vaikka kuinka paljon. Täytyy tutkailla noita saksalaisia kauppoja netistä. Josko sieltä saisi halvemmalla parempia kameroita.

   Vaa'assa en uskaltanut vielä käydä. Tuli taas syötyä makkaraa ja sipsejä ja juotua lonkeroa yli kulutuksen. Huomen aamuna totuus tulee vastaan. Hävetään sitten. Verenpaineenkin taidan mitata huomenna.

   Musana Madredeus