Tulin jo eilen mökiltä kotiin. Poikani ja tyttäreni ovat tänään tulossa käymään ja halusin tavata heitäkin taas. Tytär sai eilen ajokortin. Inssi meni eka kerralla läpi. Fiksu likka.(ylpeä isä, öhöm) Halusi jo tänään ajella autolla. Heillä onkin semmonen iso amerikan rauta ja mun tyttäreni on pieni 165 senttinen hyvin hoikka rouva. Näkyyköhän ratin takaa edes nenän päätä. Poika hypää samalla kyytiin. Heidän kavereistaan en tiedä ovatko tulossa. Kivahan heitä on nähdä.

   Ihme ettei tuo paino ole noussut enemmänkin. Saunoin joka ilta ja samalla tuli juotua kaljaa tai lonkeroa useampi pullo. Paistoin myös makkaraa joka ilta. Ja söin muutenkin aika reippaasti. Kirjoja lukiessani tuli syötyä tummaa suklaata ja juotua konjakkia. Joka tapauksessa nautin kuitenkin reissusta ja rentouduin. Sehän on kuitenkin tärkeintä. Ei tää elämä saa olla pelkkää kipristelyä. Nautittava siitä on ja nyt sitten nautitaan taas laihdutuksesta..

   Mökillä alkoi olla jo syksy vahvasti ilmassa. Puolukoita poimin pari ämpärillistä(survottuna puolitoista). Sain myös kaikki polttopuu hommat valmiiksi vaikka moottorisaha kyllä yritti tehdä hommasta vaikean. Pätki koko ajan. Lopuksi sain kuitenkin sen toimimaan tarpeeksi hyvin. Sain kaikki puut pinoon. Taisi olla viimeisiä kertoja niissä hommissa. Näpit ja ranteet eivät oikein tykänneet. Rauhoittelin niitä joka aamuisella uinitilenkillä. Ja tietenkin myös saunoin joka ilta. Saunasta veteen ja takaisin saunaan. Shokki hoitoa.

   Aikaisemmissa kirjoituksissa on ollut puhetta, etten ole  pitänyt päiväkirjaa ennen tätä blogia. Mökillä olen pitänyt pienimuotoista kirjaa näillä reissuilla jotka teen yksin. Pieni katkelma tähän yhdestä  tämän kertaisesta aamukirjoituksesta.

   Tiista 13.9. -05   klo 8,30
      Ilman lämpötila 10 astetta C ulkona
                             22 astetta C sisällä
     veden lämpötila 14 astetta C

  Aurinko pilkahtelee paksujen raskaiden pilvien raoista. Tuulee kylmästi. Keltaisia kovunlehtiä sataa tuulenpuuskien tahdissa maahan. Kuistilla nakuna seistessäni ajattelin jättäväni aamu-uinnin väliin. Otin kuitenkin pyyhkeen saunasta ja astelin rantaan. Siinä alastomana kävellessäni aurinko kuitenkin löysi isomman raon pilvien välistä ja tuulikin hellitti. Heitin pyyhkeen veneen nokkaan ja laskeuduin viileään veteen. Uin muutaman minuutin lenkin ja huuhtelin namani raikkaalla, piristävällä vedellä. Nousin laiturille ja kuivasin itseni vanhaan, vaimoni mummon kutomaan pellavapyyhkeeseen. Aurinko paistoi edelleen ja tuuli alkoi taas viretä. Nousin rinnettä ylös takaisin lämpimään mökkiin. Aurinko meni pilveen ja tuuli nosti jo pieniä laineita salmen pintaan.

  Ei musaa tällä kertaa