...punnituksella. Taas oli mennyt yksi kg raja rikki. Alaspäin mennään hitaasti mutta varmasti. Näinhän se olla pitääkin. Ehkäpä tuo paino sitte pysyykin helpommin alhaalla.Onhan tuolla liikunnallakin oma osuutensa, mutta ilman ruoka tottumusten muuttamista laihdutus ja painon hallinta ei onnistu. Sen huomaa kun tarkastelee noita sykemittarin tilastoja. Reilu 26 km pyöräily kuluttaa rasvaa 50gr. kcaloreita kuluu n. 1000. Noilla luvuilla ei painoa pudoteta kummosesti. Tommosenkin matkan pyöräilyssä täytyy ottaa huomioon, että joutuu hiukan tankkaamaan syömällä. Muuten väsähtää aivan varmasti ja ei jaksa polkea koko matkaa. Menee samalla mielekkyys pyöräilystä ja kuntoilusta. Tietenkin kun tuo yleiskunto kohoaa samalla, jaksaa laihduttaakin paremmin ja on paremmalla tuulella.  Eli ruoka tottumukset remonttiin laihduttajat.

   Sitten hiukan elisen pyöräilyn tilastoja. Nyt yritin tarkoituksella pudottaa keskisykettä alemmaksi, eli poljin paljon rauhallisemmin. Tuulta oli vähemmän, joten oli muutenkin vähemmän rasittava keli. Etenkin ylämäet otin huomattavasti hiljemmin ja vaihdoin pienemmän vaihteen hiukan aikaisemmin kuin ennen. Vastaavasti alamäet jouduin ottamaan kovemmin, kun syke tuppasi putoamaan herkästi liian alas. Ehkäpä täytyisi löytää joku kompromissi näiden "tyylien" väliltä, että tulos olisi hyvä.
   Matka töihin 26,1 km.  Aika 1tunti ja 13 minuuttia.  Keskisyke 135. huippusyke 157.  Rasvaa paloi 48gr. Kcal paloi 905. Nopeuksia en muista.
   Matka kotiin 33,2 km. Aika 1 tunti ja 28 minuuttia. Keski nopeus 21,6 km tunnissa. Huippu nopeus 49,7 km tunnissa. Keski syke 133. Huippu syke 162. Rasvaa paloi 57gr. Kcal paloi 1049.

   Paino siis meni tänään eka kertaa alle 83 kg vuosiin. Mukava tunne. Tuntee aina voittaneensa itsensä kun paino putoaa alemmaksi. Seuraavan kerran hehkutetaan kun se menee alle 80 kg.

   Tänään kai sitten pitäisi taas leikata nurmikko. Eihän sitä ole paljoa, mutta kun pitää pujotella marjapensaiden välissä. Ei niitäkään pitäisi murjoa kovin paljon. Tuli aikoinaan ahneuksissaan laitettua liian tiuhaan. On vähän ahdasta mennä leikkurilla niiden välistä. Pitäisi myös mennä kurkkaamaan sienimetsään joko olisi suppilovahverot nostaneet lakkinsa ylös. Katsotaan mitä tässä ehtii.

   Musana seko klassista mm Puccinia Kiri Te Kanavan laulamana