Niinkuin ennen mökille menoa kerroin, kävin hammaslääkärissä. Piti paikata vain yksi pieni reiän alku. No hammaslekuri innostui hiukan liikaa ja lupaa kysymättä totesi, että uusitaan tuo vanha ruma amalgaamipaikka tuosta vierestä. Porasi ja porasi vanhaa paikkaa pois. Ja sitten täytti ja täytti syntynyttä reikää. Aika kävi vähiin ja tuli jo kiire. Seuraava asiakas odotti jo vuoroaan. Sai hän sen sitten tehtyä ja sovittiin uusi aika jossa piti vielä hioa ja tehdä jotain muuta. Tämä  kaikki tapahtui siis keskiviikkona. Perjantaina menin mökille ja saunan jälkeen söin kiukaalla rapeaksi lämmennyttä karjalanpiirakkaa. Ja kas! Yhtä`äkkiä huomasin, että uudelleen paikattu hammas oli kadonnut. Eli se meni poikki. En edes huomannut missä vaiheessa se oli tapahtunut. Huomenna siis taas lekuriin. Väliaikainen paikka nyt ja vuoden alussa tilalle nastahammas. Kiitokset vaan tällekin ammattikunnalle. Turhasta paikankorjuusta tuli lisä käyntejä lääkäriin. Ja kuka tän lystin sitten maksaa. Siitä vielä keskustellaan aika tiukkaan sävyyn. PER....

    No onneksi tuo hammas ei ole kipeä. Keljuttaa vai oman hampaan menetys, vaikka olikin paikattu. Kerran aikaisemminkin kysyivät jo sen uusimisesta ulkonäön vuoksi. Paikka oli kyllä ruma. Se oli tuossa kulmahampaassa ja näkyi jos hymyili liian leveästi. Silloin sanoin, ettei ulkonäön takia puututa kunnossa olevaan hampaaseen taikka paikkaan. Nyt se "piru" ei edes kysynyt lupaa. Totesi vain.

   No mitään erikoista ei tänään vielä ole ehtinyt sattua. Lähden kohta tästä kirjastoon ja vien pois nuo lainaamani lehdet, kunhan ensin vielä selaan ne.

   Ei musaa tälläkertaa