Elikkä leivarissa tuli räiskähtelee iloisesti. Ruokaa ainakn sinne laitetaan. Leipomisesta en tiedä varmasti. Toden näköisesti pyöräytän sämpylät. Pullaa en leivo tänään. Ei  kai tuo olkapää tuosta tykkää, mutta mistäpä se tykkäis. Elettävä on eteenpäin. en tiedä mitä muuta tänään tehdään. Ei ole pahemmin suunniteltu. Aika näyttää.

    Vaimolla tietenkin olisi suunnitelmia. Hän on alkanut haluta takkahuoneeseen siirtämiäämme keittiön pöytää ja sohvaa takaisin. Näinhän se tekeminen ei lopu. Siirretään huonekaluja eestaas ja taastaas. Ikuisuus kysymyksiä. Hänen harrastuksensa on kodin sisustus ja minä olen sen homman välikappale. Taas vain tuo olkapää? Se ei varmastikkaan tykkää siitäkään hommasta.

   Takaisin vanhaan paluun kyllä ymmärrän. Ajattelimme aikaisemmmin, että harvoin nuo meidän lapset tulevat kotiin käymään yht`aikaa, mutta sen jälkeen näin on käynyt jo kaksi kertaa. Meitä vain ei mahdu kuutta ihmistä nykyisen pöydän ympärille, joten paluu vanhaa on ilmeisesti edessä. Onhan se mukavampi syödä kaikki kerralla ja juttukin kulkee paremmin eikä kellään ole vaivautunutta oloa.

   No nyt leivari palaa iloisesti. Jospa tekis jotain muutakin kuin istuu tässä.

   Musana Erik Satie