Tulipalo tuhosi tänä aamuna Porvoon Tuomiokirkon katon. Kirkko vaurioitui aika pahasti. Onneksi sisätilat sai vain lieviä savu- ja nokivahinkoja. Monta kertaa ohi ajaessani olen tätä pelännyt. Se on kulttuurihistoriallisesti yksi merkittävimmistä rakennuksista. Monen mielestä merkittävin yksittäinen rakennus suomessa. Syttymis syytä ei vielä tiedetä. Poliisi pitää tiedotustilaisuuden klo 10.00(yle 24 kanavalta suorana).
   Minua henkilökohtaisesti tälläiset harmittaa vietävästi. Tuokin rakennus on seissyt paikallaan vuosisatoja. (Rakenettu muistaakseni 1200-1300luvulla) Ja nyt meidän aikana se pääsee palamaan. En nyt suoraan muista miten sille kävi aikanaan Porvoon palojen aikaan. Kyllä meidän tulisi pystyä suojelemaan tälläiset rakennukset paremmin. Niitä ei entisellään saa takaisin koskaan.
   Kuinkahan monen hääpaikka siirtyy nyt tämän vuoksi. Tuonnehan varataan vuoroja jo vuosia aikaisemmin. Se on yksi suosituimpia vihkipaikkoja. Samankaltaista paikka haluaville voi vain suositella Pernajan kirkkoa. Lähes samanlainen vain paljon pienempi. Sisällä en tosin ole käynyt koskaan, mutta ulkopuolelta muistuttaa Porvoon Tuomiokirkkoa.

   Surullista!

   Ei musaa