Susupetal haastoi mut tähän meemiin.

  1. Yksi levy, joka muutti elämääsi
  
Ei kai yksikään levy nyt varsinaisesti ole muuttanut mun elämää radikaalisesti, mutta joskus aikaisemminkin mainitsin oopperalevy kansion jota kuuntelin varhaisnuorena paljon. Sisältää 13kpl vinyylilevyjä monona musiikkia eri oopperoista. Kauneimmat ja tunnetuimmat aariat. Perin sen isältäni nyt hänen kuoltuaan viimevuonna.
 157697.jpg

 
2. Yksi levy, jonka olet kuunnellut useammin kuin kerran
 
Kaikkia levyjäni kuuntelen useammin kuin kerran. Niin kai me kaikki teemme. Ensimmäinen itse omilla rahoilla ostamani levy 15-vuotiaana oli
 157699.jpg
 
  Muita levyjä joihin palaan aina välillä uudelleen
 157700.jpg Sisältää piano- ja viulukonsertot Tchaikovskylta. Ja tämä levy
 157701.jpg Levy sisältö: Saint-saens, Wieniawski ja Vieuxtempsin musiikkia. Tämän levyn löysin aikanaan, Kun Joensuuhun tuli musiikkikirjasto jossa sai kuunnella levyjä. Niitä ei siis saanut lainata kotiin. Kirjaston hoitaja suositteli tätä kun katselin hyllyä ja mitä sillä kertaa kuuntelisin. Levy oli juuri hankittu kirjastoon ja ei ollut vielä laitettu hyllyyn. Olin tuolloinkin vielä 15- 16 vuotias nuorukainen.

 
3. Yksi levy, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle
 
Eiköhän se tuo oopperakansio ole. Siinä riittäs kuunneltavaa. Ja se kuuluisi kauas. Jos vaikka pelastajat kuulis. :)
 
 
4. Yksi levy, joka teki sinusta hupakon


 

Kai minä sitten olen tosikko. Ehkäpä joku 70-luvun lopun tai 80-alun disko kipale jota paikallisessa diskossa "tanssittiin" vihreät, leveälahkeiset satiinihousut jalassa.( ja josta sitten kerran vetskari ratkes kesken tanssin.Suuria nolopaikkojani)

 

6. Yksi levy, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi


 

No nyt en osaa kyllä keksiä mitään tähän. Aika paha.

 

7. Yksi levy, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan levytetty


 

Esimerkiksi kaikki nuo sekalaiset kokooma levyt joita tänäkin päivän vielä radioasemat ja muut tahot tekevät. Suurin osa sisällöstä on täyttä roskaa, joka ei muuten mene kaupaksi. Muutama päivänhitti mukana myymässä.

 

8. Yksi levy, jota kuuntelet paraikaa
 
Ooppera-aarioita kovalevyltä.

 
9. Yksi levy, jonka olet aikonut kuunnella
  Voih,
niitä on niin paljon. Oopperoita Klassisia levyjä enimmäkseen ja ehkäpä myös tuolta vinyyli hyllystäni myös Mika ja Turkka Malin levyt voisi kuunnella uudestaan pitkästä aikaa. Anna Netrebkon levy myös pitäisi ostaa. Häpeän tunnustaa, mutta nyt olen kuunnellut netistä imuroituna.

 
10. Nyt haasta viisi bloggaajaa
 
Kaikki joita kiinnostaa hyvä musa mausta ja tyylistä piittaamatta.

   Olipa urakka vastata noihin kysymyksiin. Siinä tuli myös mun musa historiaa. Tekstissä jäi mainitsematta Liszt. Hänen Unkarilaiset rapsodiat johdatti mut klassiseen musaan aikanaan ja sitten vasta tuli tuo Grieg.

   Musana ooppera-aarioita

 

 PS: Jäi näköjään väliin yksi kohta
   
5. Yksi levy, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin
  
Musiikki sentään saa joskus kyyneliinkin mitä kirjallisuus ei saa. Tchaikovskyn 6. sinfonia(pateettinen) sai aikanaan kyyneleet, kun kuuntelemalla tajusin sen oikeastaan olevan hänen "elämänkertansa". Kaikkine pateettisineen ja katkerine teemoineen se vei mun sydämen totaalisesti. Se on elämää suurenpaa musiikkia. Myos Puccinin Toscasta aaria "E lucevan le stelle" sai silmät kostumaan kun kuulin sen eka kerran ja toisen kerran kun kuulin sen Jussi Björlingin esittämänä.