Kuvien käsittelystä on ollut jo aikaisemminkin tarkoitus kysyä muiden lukijoiden mielipiteitä. Tuo tuli tuolla toisella blogilla käydystä kommentista mieleen. Työpaikalla aikanaan käytiin tästä keskustelua. Joidenkin mielestä digikuvaus antaa mahdollisuuden hämätä kuvan katsojaa.Joidenkin mielestä se oli suorastaan petkutusta. Halusin siis muidenkin, myös itse kuvaajien mielipiteitä asiasta. Keskustelun herättämis provosointi oli vaan mielessä. Mainitsin samalla tämän helpon tavan jo kuvaamishetkellä "kuvankäsittelyn" eli valotuksen haarukoinnin. Terävyyttähän voi myös haarukoida näillä digikameroilla. Onhan tuo haarukointi ollut aina mahdollista, mutta digikamerat teki sen niin helpoksi.
  198062.jpg198066.jpg
  198067.jpg198069.jpg
                                                                                  Tämä kuva on terävöitetty yhden "pykälän".

   Tässä kolme kuvaa otettu yhdellä napin painaluksella. Neljäs kuva terävöitetty sen yläpuolella olevasta kuvasta.. Mielipiteitä?

   Eihän tuo haarukointi ole muuta kuin kameran ominaisuuksien käyttöä. Entä tuo terävöinti tietokoneella.  Ja missä menee raja? Koska täytyy kertoa katsojalle käsittelystä? Missä menee raja aidonkuvan katoamiselle ja onko sitä ollenkaan?


   Tinka: Niinkuin tuolla aikaisemmin jo kerroin, tarkoitus oli hiukan provosoida keskustelua kuvankäsittelyn rajoista ja onko niitä. Myönnän. Jäi tuo "pallinaama" huomaamatta. Kommenttisi vain toi mieleen tuon työpaikka keskustelun. Provosointi tarkoituksen takia jätin  mainitsematta mistä blogista ja keistä kommentoijista oli kyse.Yritin muuten kommentoida sun blogiisi usempaankin kertaan, muttei laskenut kommenttia läpi. Jos sinne tuli useampi kerta sama kommentti niin poista liiat. Sorry!

   Musana Sibeliusta.