Tänään tuli käytyä kaupassa. Oikeastaan useammassakin. Loppuvaiheessa jo sitten nilkuttelinkin. Ei tuo koipi oikein kestä vielä tollasta rasitusta. Viikon päästä pitäisi aloittaa jo työnteko. Jos ihmeitä ei tapahdu tarvitsen vielä lisää lomaa. On tuo mun työ sen verran raskasta ettei tuo kestä sitä jos ei kestä kaupassa käyntiä. On oikeastaan jo muutaman päivän ollut hieman huonompi. Turvotuskin on lisääntynyt taas uudestaan. Olikohan tuosta leikkauksestakaan mitään apua. Saas nähdä mitä nuo lääkärit keksivät seuraavaksi. Leikataan kokonaan pois. Sittenpähän siitäkin pääsee. Ja samalla pääsis myös epäkiitollisesta työstä eroon. Alan jo näin pitkän poissa olon jälkeen vierastamaan koko töihin meno ajatusta. Voisin aivan hyvin heittäytyä lorvimaan yhteiskunnan varoilla. Siis vieroksun töihin meno ajatusta! Vieroksun koko työtä!

   Yritin tuossa myös auttaa vaimoa poimiaan omenoita. Kuorittiin ja viipaloitiin pakastepusseihin niitä. Joku oli sanonut vaimolle, että niitä voi pakastaa viipaleina. No nyt on 15 pussia pakkasessa. Omenoita on tullutkin syötyä mielettömät määrät. Ja kyllä ne onkin hyviä. Aivan toista kuin "kaupan" omenat. Näissä on makuakin. Osa on liiankin makeita mulle. Vetää oikein imeläksi suunkin.

 195869.jpg
    Lajiketta en tiedä, mutta makeita on. Melkein jo imeliä. Tämä puu ei aikaisempina vuosina ole tehnyt kuin 4 omenaa. Ja nyt on kyllä oikein kunnolla.

 195867.jpg
   Tämä on sitten toista lajiketta enkä kyllä tunne tätäkään. Hyvin siinäkin noita on. Kypsyvät hiukan myöhemmin.

   Maijamuru kyseli tuosta edellisen postauksen ikonista. Se on tosiankin vanha. Huhu kertoo sen olevan alunperin  Valamon munkin tekemäksi. Totuutta en tiedä. Isänihän oli ortodoksi ja nuoruudessaan kävi Valamon luostarissa useinkin. Tuo ikoni on tehty luonnon aineista elikkä varvuista, sammalista ja muusta sellaisesta. Mies, tuo puu ja alanurkan jänis on paperia. Isä on aikaan ehostanut karisseita varpuja ja tehnyt ja maalannut tuon puukannen ja laittanut lasin. Ikonilla on ainakin mittaamaton tunnearvo.

   Ja laitetaanpa taas tähän loppuun noita hakukoneiden parhaita. Näillä on siis tultu näille sivuille.
   - "Vasemman käden keskisormi oireilee".   Niin, ei pitäisi heilutella sitä keskaria liian usein.
   - "Teinityttö kuvia".   Taas kerran. Ei niitä täällä ole! Uskokaa nyt!
   - "2250-vuotias vitsi".   Tuosta en osaa enää sanoa mitään.
   - "Kypsiä naisia".   Tuo on jo paljon mielekkäämpää... Ehkä?
   - "Teini tyttö hakee vanhempaa miestä".    Onkohan joku vailla isähahmoa?
   - "Varpaiden tahaton liikkuminen".    Levottomat jalat???


   Ja loppuun vanha vitsi kun noista omenoista on ollut nyt puhe. "Mikä on inhottavampaa kuin mato omenassa? No tietenkin puolikas mato!

   Musana Tchaikovsky