Eilen tuli sitten mokattua.Moka nyt oli hiukan huvittava. Kerrotaan se nyt vaikka kertomus muodossa.

   Siis aloitin leipomisen. Maito oli kädenlämpöistä ja lisäilin ensin hiivan ja sitten sokeria ja aavistus suolaa ihan niinkuin pitää. Kananmunankin laitoin tälläkertaa ja sitten lisäilin jauhoja. Ensin spelttijauhoa ja vatkaimella sekoittelin ja sitten vehnäjauhoja ja taas sekoittelin vatkaimella. Taikina oli sitten jo sopivan paksua jatkaakseni käsin. Laitoin margariinin ja lisää jauhoja ja käsi sinne joukkoon. Ja ihmettelin...Onpas omituisen karkeaa tämä pullataikina. Ihan kuin hiekkaa olisi joukossa ja jatkoin vaivaamista välillä hiukan jauhoja lisäten. (en koskaan mittaa jauhoja vaan lisäilen näppituntumalta) Taikina alkaa tuntua muuten oikealta mutta on kumman "hiekkaista". Nostan sen kohoamaan ja tarkistan mitä sinne tuli oikein laitettua. Niin se speltti... Se olikin speltti mannajauhoja... Ei ihme että oli "hiekkaista.

   No kyllä siitä tuli ihan hyvää. Onpahan "vähän" karkeampaa pullaa tällä kertaa. Jos se nyt olis vaikka kutupitoisenpaa. En tiedä. Ainakin arkipullaa. Ei sitä viitti vieraille tarjota. Tai en nyt tiedä. Ihan hyvää.

   Toinen moka harmittaa hiukan enemmän. En huomannut, että sieltä tuli illalla "Taru sormusten herrasta" leffa illalla. Olisin ottanut sen nauhalle. Toi ottaa hiukan päähän. Ja itseasiassa hiukan enmmänkin kuin hiukan. Olenhan kuitenkin jonkullainen "fani". No tietenkin. Kaatunutta maitoa ei kannata surra. Kyllä se tulee vielä uusintana joskus. Ja jospa saisin aikaiseksi ostaa vihdoinkin dvd-laitteen ja hommaisin koko trilogian levyinä. Olishan siinä kuitenkin parempi kuva ja äänet.

   Vielä yksi kuva kevennykseksi "ikävien" mokien jälkeen.
 287077.jpg
   Tämmöinen käsitelty kuva.

   Voi Susu. Menipä läheltä. Mutta pääsitpä aloittamaan uuden 10000-luvun. Onhan sekin aika hyvin.

    Kiitokset myös Misse53 ja Obeesia.  Kyllä minä toistaiseksi jatkan tätä vuodatusta. Kivahan se että on lukijoitakin.

   Musana vieläkin Nightwish