Onnenkalut ja talismaanit

  No nythän on niin että minä, ikävä ihminen, en usko tuollaisiin onnenkaluihin ja talismaaneihin. Sen kyllä varmaan huomaa jokainen lukija tätä tekstiä lukiessaan. Jos joku tulee tästä asiasta pahoilleen niin kehotan olemaan lukematta tätä juttua. Minä en ota valituksia vastaa. Jokainen lukekoon omalla vastuullaan.

   Kuinka nyt joku kalu voi tuoda onnea ja iloa kenellekkään? Ainakaan miehelle.

   No näitähän onnenkaluja on vaikka mimmoisia. Semmoiseksi käy vaikkapa joku tieltä löydetty kolikko tai kullalta saatu koru tai ostettu jäniksenkäpälä, risti, tai vaikkapa pieni kaulalle riippumaan laitettu yrttipussi. Kaikkea kanssa. Kyllä sen onnen joutuu etsimään aivan muiden keinojen avulla.

   Jos nyt vaikka aatellaan tuota jäniksenkäpälää. Kuinka se voi antaa onnea ihmiselle? Eihän se antanut sitä sille jäniksellekkään. Ja sillä oli niitä sentään useampia.
 
  Tai tieltä löydetty kolikko? Yksinäinen kolikko? Jos niitä olisi autokuormallinen niin sitten kyllä jonkillainen onni ehkä olisi kyseessä. Vai olisiko? Hermothan siinä menisi niitä laskiessa. Yksi, kaksi, kolme..... neljäsataa viisikymentkolme.. eikun.... Per.... Taas alusta. Yksi, kaksi, kolme.... viisisataakuusikymmentkaksi.. eikun... hemmetti....

   Entäs sitten se omalta rakkaalta saatu sydänkoru? Minnekkä sen sitten upotat kun ei olekkaan enää niin rakas.? Meinaan se ex-rakas. Tai se omakulta löytääkin uuden rakkaan ja ite jää lehdelle soittelemaan. Eipä sekään koru sitä onnea pitkään tuonut. Nyt se vaan sitten keljuttaa.

   Entäs joku yrttipussi? Kuinka jotkut kuivatut rehut voi tuoda onnea? Korkeintaan rupeavat haisemaan kastuttuaan vesisateessa. Tietenkin jos ne on vaikkapa teeyrttejä. Ajoissa käytettyinä ehkäpä hetken onnen tuottavat. Jos nyt sattuu pitämään yrttiteestä. Elikkä minä kyllä mokoman pussukan käyttäisi ensimmäisellä metsäretkellä eksyttyäni.

   Neliapila tietenkin myös tuo hetken onnen tunteen. Meinaan sillä hetkellä kun sen löytää. Kuivattuna siitäkään ei ole kyllä onnen tuojaksi. Hajoaa vaan lompakon pohjalle ja sitten täytyy siivota lompakkokin. No meikäläisen tyhjä lompakko ei ole vaikea siivottava.

   Jotkut uskovat myös hevosenkenkään. Semmoinen laitetaan ulko-oven yläpuolelle. Suuntakin on tärkeä. Avoinpuoli ylöspäin, ettei onni valu hukkaan. Ja sitten on muka talossa onnea. Onnea se tuo vain silloin jos se putoaa epätoivotun vieraan päähän. Sekin tietetnkin vain siinä tapauksessa etteivät kuolleen sukulaiset rupea syyttämään taposta. Niin että se siitäkin onnesta.

   Siis minähän en mokomiin usko. Vaikka eihän se mökin oven yläpuolella oleva hevosenkenkä ole kyllä vielä tippunut ja mukavahan sitä on katsoa tyttären puuhkasta pudonnutta höyhentä auton peilissä ja ei tuo tieltä löytynyt kolikko tietenkään taskussa paljon paina ja .... Hmmm.
   Musana Virsiä edelleen