Ollakko vai ei...hiuksia

   Meillä kaikillahan on nuo hiukset... siis ainakin melkein kaikilla. Toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Minulla alkaa kohta olla jo vähemmän. Tai siis on vähemmän. Ainakin siis kohta.
 
   Toisille se onkin sitten kova paikka kun on vähemmän. Meinaan siis hiuksia. Mutta eikös sitä sanota, että hiukset ja  järki eivät viihdy samassa päässä. No tuokin taitaa olla vain sanonta. Ainakin siis mun kohdalla. En mä muuten tämmösiä kirjoittelisi.

    Mutta mullehan tämä hiusten vähyys ei olekkaan  mikään ongelma. Vähemmänhän on vaan leikattavaa. Ja onhan sitä miehekkäämpi kun tuo otsa raja on korkeella ja lakiaukile on kuin luistinrata. Ja onhan mulla onneksi tuota hiusten juuristoa. Se vain tuppaa tulemaan ulos tuolta leuan alta. Sitä kylläkin sanotaan parraksi ihan vaan hämäyksen vuoksi. Onhan se noloa tunnustaa ettei ole mitään tuolla välissä estämässä juuriston läpimenoa koko pääkopan.

   Ekakerran huomasin tuon hiusten harvenemisen jo vuosia sitten. Laitoin tytärtäni nukkumaan kerrossängyn yläpetille ja hän sitten moiskautti hyvänyön suukon keskelle päälakea. Ja se pusu tuntui märältä. Seuraava kerta kun tuo harveneminen tuli esiin oli kun olimme mökillä. Kävelimme tietä pitkin ja peevelin itikat alkoivat kuppaamaan verta keskeltä  laajenevaa aukiletta. Silloin löytyi apu taas tyttärestä. Nostin hänet olkapäille istumaan ja hän hätisteli itikat koivunoksalla pois. Nyttemmin en enää kanna häntä olkapäilläni vaan käytän vaikkapa lippistä. Hän on sentään jo yli 20 vuotias. Olisipa muuten näky. Kantaa isoa tyttöä olkapäillä ja mokoma piiskaisi isäänsä vielä koivunoksalla kuin orjaa.

    Nyt vain sitten odottelen koska viimeiset harmaahapset kaikkoavat multa pois. Sittenhän voin ottaa sinne jonkun tatuoinnin. Jos tatuoisi sinne vaikka maailman kartan ja suomen erivärillä. Ainakin kaikki näkisi mistäpäin olen kotoa. Tai vaikkapa käärmeen kerälle. Silloin voisi olla vielä hiukan hiuksia jäljelläkin. Tekisi niistä käärmeen pään pystyyn. Tai voisihan sinne tatuoida vaikkapa hiukset. Mullekun tuo ei nyt niin  iso ongelma ole. Meinaan siis noiden hiusten puuttuminen

  
   Musana Viikate