Jussi haastoi ajatusleikki meemiin. Pitkä ja jossain mielessä aika hankala. No kerran se vaan kirpasee. Otetaan vastaan moinen.

 

   Mitä jos työ viedään alta?

   Tuskin maailmaani kaataisi. Tulot vähenisi mutta pääsisin irti työstäni josta en pidä. Ollaan leikitty vaimon kanssa jo aikaisemminkin tuolla ajatuksella. Olisi ehkä toisaalta helpottavaakin.

   Mitä minulle ja läheisilleni tapahtuu, jos toimeentulo loppuu?

  No eihän ne kokonaan lopu. Jäähän nyt ainakin työttömyyskorvaus ja velattomina silläkin pärjäisi jotenkuten.


   Muuttuuko asemani kansalaisena?

   Enpä usko. Ei ainakaan paljoa. En nytkään ole erityisen aktiivinen kansalainen. Ja työttömyys on nykyään niin yleistä, että arvostuksen heikkenemistäkään en usko paljoa tapahtuvan.


   Muuttuuko lasteni elämä?

   Lapset ovat jo itsenäisiä. Ainoastaan minulta tulevat rahalliset avustukset loppuisi. Joutuisivat pärjäämään täysin omien tulojensa varassa.


   Itsemääräämisoikeuteni?

   No sen verran vaikuttaisi minkä työvoimatoimistoissa käynti rajoittaa. Ja rahaahan olisi vähemmän käytössä. Ulkomaille en mieli muutenkaan. Ei rajoittaisi sitäkään.


   Intimiteettisuojani?

   No sen verran kärsisi minkä laki vatii. Avustuksiin ja sen sellaisiin ilmoittamaan tuloja ja menoja.


   Itsetuntoni?

   Ei kärsisi tippaakaan. Vaikka työni on tavallaan tärkeää, sen pystyy tekemään muutkin. En arvosta sitä itsekään. Sen saman työn voisi teettää nuoremmalla työntekijällä halvemmalla eli pienemmällä palkalla. Elikkä en ottaisi sitä henkilökohtaisena loukkauksenakaan.


   Harrastukseni?

   Noitakin on niin vähän rahaa vaativia harrastuksia. Ehkäpä noita lasitöitä joutuisi miettimään. Tai oikeastaan tekisin niitäkin enemmän ja huolellisemmin ja myisin niitä. Muihin harrastuksiin vaikuttaisivat hyvin vähän.


   Ruokavalioni?

   Tuskin paljon muuttuisi. Ehkä joutuisi ostamaan hiukan halvenpia ruoka-aineita.


   Terveyspalveluni?

   Työterveysasemalta joutuisi siirtymään terveyskeskuksiin. Selvä huononnus!


   Ystäväpiirini?

   Työkaverit jäisi pois, mutta en tapaa heitä muutenkaan vapaa-aikana. Muita ystäviä on niin vähän, ettei vaikuttaisi oikeastaan mitään. Ehkäpä mahdollisen paikkakunnan muuton takia vaihtuisi tai jäisi viimeisetkin pois.


   Muutunko minä itse?

   Olisin ehkä vapautuneenpi, tai sitten en. On niin paljin muuttuvia tekiöitä, että mahdoton sanoa etukäteen. Kyllä muuttuisin, mutta mihin suuntaan. Todennäköisesti parenpaan. :)))


   Onko minua?

   Totta hitossa. En minä katoaisi mihinkään.


   Aihe oli loppujenlopuksi niin mielenkiintoinen, että unohdin laittaa musiikin soimaan.

   Siis... Ei musaa >