"Ystävät"On se kumma kun kerran neljässä vuodessa meillä on noita "ystäviä" joka kadunkulmassa ja kaupan edessä. Yksi tarjoilee hernerokkaa, toinen lohikeittoa ja kolmas ties mitä my(rk)kysoppaa. Tulitikkujen, nappien ja muun krääsän tarjoajista puhumattakaan. Ja ovat niin mielinkielin ja ymmärtäväisiä. Katsotaan silmiin ja hymyillään ja ollaan niin olevinaan "ystävää" ja ymmärtäjää että.


Eilenkin kauppaan mennessä eräs entinen ay-pomo, nykyinen kansanedustaja tuli parkkipaikalla vastaan ja tarjosi nappia ja karkkia mairean hymyn kera. Kyllä se onneksi ymmärsi kadota ensimulkaisulla. Ja nopeasti menikin. Ei tarttennu mun sanoa mitään. Kun lähdin kaupasta pois, se olikin kadonnut jonnekin porukoineen. Luojan kiitos. Olis tullut sellaista tekstiä multa, että olisi korviaan jäähdytellyt vielä illalla himassaankin.


Nyt nämä meidän "ystävät" ovat lupailleet laittavansa vanhusten asian kuntoon kertaheitolla. Eikös ne sitä luvannut 4 vuotta sitten ihan samaa. Ja samaahan ne lupas jo 8 vuotta sitten. Ja niinhän siinä käy. Taas 4 vuoden kuluttua luvataan. Mutta sitten alkaa jo olla mahiksia että paraneekin vanhusturva. Silloin nuo meidän nyky-"ystävät" alkaa olla jo niin lähelä vanhuutta, että on aika laittaakin asia kuntoon. Silloinhan se koskettaa jo niitä itseäänkin. Toki silloin ajetaan vain rikkaiden vanhusten asiaa. Eihän silloinkaan rahat toki riitä köyhien asialle.


Nämä meidän "ystävät" aloittivat tämän itsensä kehumisen jo hyvissä ajoissa. Ennen joulua jo kehuttiin kuinka hyvin kansaa on työllistetty. Saatu lähes luvatut 100 000 työpaikkaa aikaiseksi. Jätettiin vaan hienovaraisesti kertomatta, että lähes puolet noista työpaikoista olikin osa-aikaisia ja pätkätöitä. Niillähän ei kukaan pysty itseään oikein elättämään. Mutta saihan talouselämä halpaa ja helposti pois potkittavaa työntekijää. Noo, onhan nyt tietenkin noilla työntekijöillä ainakin vapaa-aikaa. Kunhan olisi siihen vapaa-aikaan vielä rahaakin käytettävänä ettei tarttes vaan istua ja katsella ikkunasta ulos.


Nyt siis meidän pitäisi päättää kuka näistä väliaikais "ystävistä" olisi se paras "ystävä" ja äänestää sitten sitä. Millä keinolla sitten valitset sen "ystävän". Vaalikonettahan meille tarjotaan siihen hommaan. Nämä "ystävät" on vastailleet ennalta laadittuihin kysymyksiin ja meidän pitäisi sitten uskoa, että vastaukset on rehellisiä. Ettei niitä antaessa ole ajateltu mitä me haluttaisi niiden vastaavan. Luottakoon ken luottaa.


Mutta ei hätää. Kohta nämä "ystävät" kohta taas katoavat katukuvasta häiritsemästä meitä. Olkaamme siitä onnellisia.Musana nightwish


PS. Ei tainnut olla taaskaan ihan pakina. Ehkäpä sitten pelkkää mustaahuumoria. Tai ei se oikein sitäkään. Otetaan tuo huumori siitäkin pois. Pelkkää mustaa....

Muistakaa tuo kysely tuolla alhaalla