Aleksi ja Liisa 13


                                                                                                   ed.jaksot. kategoriat---> Aleksi ja LiisaPerjantai 20.10.1978Tänään tuli töpättyä raskaasti. Liisa oli taas koululla koko illan ja mä menin harkoista kavereiden kanssa bubiin. Siellä Caron iski silmänsä minuun. Hän on hemmetin nätti amerikkalainen vaihto-oppilas. Tummaihoinen. Ihan ebenpuun musta. Se rupes piirittää mua ihan tosissaan ja mä olin ottanut muutaman tuopin liikaa. Varmuuden vuoksi sitten päätin häipyä ajoissa, etten töppäisi kovin pahasti, mut se lähti mun perään. Mä saattelin sen kotiinsa ja sitten me suudeltiin siinä ovella ja se veti mut sisään melkein väkisin. Onneksi sain itteäni niskasta kiinni viimehetkellä ja jätin Caronin anteeksi pyydellen. Se jäi sinne ilman paitaa. Ja kyllä sillä oli upeat rinnat.

Toivottavasti Liisa ei saa tietää tästä.
                                       *************************************Aleksi havahtui lukemisestaan Mirjan nälkäiseen itkuun. Hän syötti Mirjan ja käveli tyttö sylissä ympäri asuntoa. Hän katseli Mirjan kauniita pieniä kasvoja ja ajatteli Marjoa ja Liisaa.

Ei, tätä kaikkea hän ei haluaisi menettää. Hänen täytyisi nyt ryhdistäytyä. Hänen täytyisi nyt tukea Liisaa ja avioliittoaan. Hänen täytyisi nyt olla mies, joka pitää huolen perheestään. Mutta kuitenkin takaraivossa kyti ajatus, että voisiko hän tulevaisuudessa luottaa Liisaan. Entä itseensä? Pystyisikö hän siihen?

Hän puki Mirjan päälle ulkovaatteet ja vei tytön Liisan äidille ja jatkoi matkaa sairaalaan. Liisa istui Marjon vuoteen reunalla ja oli ujuttanut kätensä höyryteltan liepeen alta tytön käteen. Liisan silmien alla oli tummat pussit ja hän oli rasittuneen näköinen. Aleksi meni Liisan luo ja otti tätä hartioista kiinni:"Marjo nukkuu nyt. Mennään syömään ja tullaan sitten takaisin. Hän ajoi kotiin ja käski Liisan suihkuun ja itse teki ruokaa. Liisa totteli vastaan panematta apaattisena. He söivät vaitonaisina ja joivat vielä kahvit päälle. Sitten he ajoivat takaisin sairaalaan.

Marjo avasi juuri silmänsä kun he tulivat huoneeseen. Liisa syötti tytölle tuttipullosta maitoa. Aleksi seisoi vierellä käsi Liisan olkapäällä. "Kyllä hän kaunis tyttö", sanoi Aleksi ja hymyili Liisalle. Liisalta tuli pieni hymy takaisin. Aleksi puristi kevyesti Liisan olkapäätä.

He istuiva vielä jonkin aikaa yhdessä sairaalan huoneessa ja juttelivat. Ja koko ajan Liisa alkoi hymyillä enemmän. Aleksin lähtiessä sairaalasta hän suuteli Liisaa kevyesti ja Liisa painautui häntä vasten kuin turvaa hakien. Näin he olivat hetkisen toisiian vasten niinkuin joskus ennenkin.

Aleksi haki Mirjan kotiin ja Liisa jäi toiseksi yöksi sairaalaan Marjon luokse.


Viikate musana