Joonas 1/4





Sinä aamuna Joonas heräsi kaameaan krapulaan. Päässä jyskytti siihen malliin, ettei uskaltanut avata silmiään. Hän vain kuunteli jumputusta päässään kunnes hän havaitisi jonkun liikkuvan asunnossa. Hän pakottauitui avaamaan silmänsä ja havaitsi, ettei ollutkaan omassa vuoteessaan. Hän vaatteensa oli viikattu siististi sängyn vieressä olevaan tikaspuun tapaiseen telineeseen. Sängyn toisella puolella oli samanlainen tikasrakennelma ja siihen oli viikattu yhtä siististi naisen vaatteita. Huone oli isompi kuin hänen oma asuntonsa. Joonas nousi hiljaa ja alkoi pukea päälleen jyskyttävästä kivusta huolimatta. Hän kuuli kuinka asunnossa kävi joku ovi ja suihku käännettiin auki. Joonas hiipi hiljaa ulko-ovea kohti. Keittiössä oli laitettu kahvi tippumaan ja päivän lehti oli auki pöydällä. Siihen Joonas äkkiä raapusti kynällä sanan "ANTEEKSI". Nopeasti hän livahti ulko-ovesta ulos ja havaitsi olevansa omakotitalon pihalla. Pikaisesti hän juoksi kadulle ja mennessään hän huomasi postilaatikon. Siinä luki Kuutti. Hän ei kyllä tuntenut ketään sen nimistä. Vielä hän kurkkasi taloon päin näki ikkunassa nuoren naisen. Joonas heilautti kättään ja juoksi äkkiä pois.


Joonas ei tiennyt yhtään missä hän oli. Aikansa käveltyään hän tuli isommalle tielle jossa kulki jo bussejakin. Hän nousi ensimmäiseen keskustaan menevään ja muisteli edellistä iltaa. Hän ei muistanut paljoa. Tämä taisi olla jo toinen viikko kännissä yhtäsoittoa. Putki oli taas päällä. Päässä jyskytti yhä kiihtyvään tahtiin. Nyt tarvittaisiin ryyppy äkkiä tai hän kuolisi. Niin hänestä ainakin tuntui.

Niin se eilis ilta. Nyt hän muisti jotain. Milla oli tullut kesken illan ja lyönyt sormuksen pöytään ja sanonut kaiken olevan ohi. Hän ei enää katsoisi yhtään ryyppypäivää. No niinhän Milla oli sanonut ennenkin. Joonas tunnusteli taskuaan. Siellä oli sormus yhä tallella Millaa varten. Joonas naurahti pääkivusta huolimatta. Milla. Hän rakasti Millaa. Kyllä Milla leppyisi. Nyt aloitettaisiin taas viinaton kausi ja hän olisi kunnon elämän kumppani.


Joonas vilkaisi ranteeseen. Missä olikaan rannekello. Olisiko se jäänyt tuonne taloon josta hän oli juuri karannut häpeällisesti salaa. Ja kuka oli tuo tyttö? Hän ei muistanut siitä mitään. Ja häntä hävetti. Kuinka hän oli joutunut tuonne asuntoon. Ja mitä siellä oli tapahtunut. Ainakin hän oli ollut alasti vuoteessa. No ei se olisi ollut ekakerta kun hän oli pettänyt Millaa. Hän tunsi olevansa mestari sotkemaan asiansa.


Joonas pääsi asunnolleen. Astuessaan sisään hän havaitsi Millan vieneen kaikki vaatteensa eteisestä. Joonas meni heidän ainoaan huoneeseensa.

Pöydällä oli lappu Millalta:


Nyt se on loppu!

Olen vienyt kaikki henk.koht tavarani pois.

Pidä loput. Äläkä ota yhteyttä!

Mulla on toinen mies joka ei ryyppää!

Pidä huolta itsestäsi!!!

Milla



Musana PMMP