Hiiri Hikipinko
Hiiri Hikipinko oli viisas hiirenpoikanen. Koulussa hän oli luokkansa paras. Ja tietokoneista hän tiesi lähes kaiken. Mutta urheilussa ja liikunnassa hän ressukka ei pärjännyt. Siksi hänellä ei oikein ollut ystäviäkään. Koulussa häntä kiusattiin koska seinään reiän teko ei häneltä oikein sujunut ja jyvänjemmaus ei luonnistanut ja ne oli kuitenkin hiirikoulun tärkeimmät urheilulajit. Kun hän sai reiän tehtyä seinään niin toiset olivat jo jemmanneet jyvätkin keoksi varastoon. Ja kasakin aina sortui häneltä.

Hän kuitenkin päätti, että kyllä hänkin oppii ja niin hiiri Hikipinko alkoi harjoitella.Hän harjoitteli ja harjoitteli. Leuat vaan tuppasivat väsymään ainaiseen jyrsintään ja koivet tulivat kipeiksi jyvien jatkuvasta kantamisesta. Mutta hän harjoitteli ja harjoitteli sitkeästi. Hän halusi pärjätä kesän kilpailuissa ja erioten kesän tärkeimmässä mestaruuskilpailuissa. Siellä olisi mukana myös hänen ihastuksensa hiiri Hienohelma. Hienohelma oli vaan yksi hänen pahimmista kiusaajistaan. Hienohelma aina pilkkasi Hikipinkoa kun reikää ei meinannut tulla seinään millään ja jyväkasa sortui. Välillä näytti että Hienohelma tahallaan vähän sorruttikin sitä kasaa.

Ja sitten koitti mestaruuskisojen esikisapäivä. Ja taas hiiri Hikipinko jäi viimeiseksi. Mutta nyt ei kukaan kiusannutkaan häntä. Kaikki surivat kun pisteiden lasku ei onnistunut kun osanottajia oli niin paljon. Järjestäjät eivät osanneet laskea pisteitä yhteen tarpeeksi nopeasti ja sekosivat kiireessä kokonaan. Mestaruuskisoissa olisi vielä enemmän osanottajia. Nyt oli keksittävä jotain parannusta pisteiden laskentaan.

Hiiri Hikipinko ehdotti tietenkin, että otetaan tietokone avuksi. Mutta kukaan järjestäjistä ei osannut käyttää tietokoneita ja ei ollut sopivia ohjelmiakaan. Hiiri Hikipinko pyysi mukaansa hiirineito Valkoturkin, joka oli myös erittäin fiksu ja viisas hiiri ja tiesi myös paljon tietokoneista ja häntäkin kiusattiin kun hänellä oli ihan kiiltävän valkoinen turkki ja hän oli siksi erillainen kuin muut. Yhdessä he tekivät sopivan tietokoneohjelman ja opettivat järjestäjiä käyttämään sitä.

Mestaruuskisat sitten järjestettiin ja kaikki toimi hienosti. Mutta hiiri Hikipinko ja hiiri Valkoturkki eivät voineet osallistua kun heidän piti valvoa tietokoneita. He olivat hiukan surullisia siitä mutta heillä oli yhdessä kuitenkin aika hauskaa. Kisojen järjestäjät ja kilpailijat kuitenkin kehuivat heidän viisauttaan ja fiksuuttaan ja palkitsivat heidät erikoispalkinnolla. Ilman heitä ei koko kisoja olisi voitu järjestää.

Illalla järjestetyssä juhlassa kaikki kehuivat heitä ja hiiri Hikipinko ymmärsi, ettei kaikki voi olla kaikessa hyviä ja hän oli hyvä tietokoneissa muttei urheilussa. Ja kaiken lisäksi hänellä oli nyt hyvä ystävä hiiri Valkoturkissa ja siitä hiiri Hikipinko oli kaikkein iloisin.
Musana Nightwish