Tarina on ylimääräinen osa sarjaan Aleksi ja Liisa . Heillä jotka eivät ole lukeneet ko. sarjaa voi olla hiukan vaikeuksia ymmärtää tätä osaa mutta yrittäkää.

               

                                        Aleksi ja Liisa 18



23.12.1979


Me ei olla rakasteltu Aleksin kanssa kertaakaan sen "italiaanon" jälkeen. Helvetti! Pitikö mun mennä kännipäissäni mokamaan koko ihana elämäni. Mä rakastan Aleksia. Ja Aleksi rakasti mua ainakin ennen tuota hairahdustani. Että mä olin hölmö ja kusipää. Ainoastaan itseäni voin syyttää


                                     PERKELE!!!



                             ************************************


Lastenhuoneesta kuului itkua. Liisa kuuli kun Aleksi meni sinne ja otti toisen kaksosista syliinsä. Liisa sulki päiväkirjansa ja meni myös lastenhuoneeseen ja otti toisen tytön. "Ruoka-aika näillä veitikoilla", Aleksi tokaisi ja meni keittiöön. Liisa meni perässä ja he alkoivat vaitonaisina syöttää kaksosia. Olo oli vieläkin aika painostava.

Kaksosten syötyä he menivät olohuoneeseen ja pikkuiset laskettiin lattialle jossa he yrittivät opetella konttaamaan. Sitä katsellessa Aleksia ja Liisaa alkoi hymyillyttää. He istuivat vierekkäin sohvalla ja Liisa painoi päänsä Aleksin olkapäätä vasten. Aleksi silitti Liisan hiuksia, muttei löytänyt sanoja mitä sanoa.

Jonkun ajan päästä kaksoset vietiin sänkyihinsä ja Liisa jäi hyräilemään heille unilaulua. Aleksi touhusi jotain kylpyhuoneessa. Lapset nukkuivat pian ja Liisa siirtyi olohuoneeseen avaten television. Aleksi tuli huoneeseen kylpytakissaan ja alkoi laulaa epävireisellä äänellään:" Tule kanssani kylpyyn. Tule valoon kynttiläin". Liisaa nauratti Aleksin nuotin vierestä menevä sävel. Aleksi sammutti telkun ja veti Liisan mukanaan kylpyhuoneeseen. Siellä paloi kymmeniä tuikkuja valaisten ammeen jossa heitä odotti vaahtokylpy höyryävän kuumana. Aleksi riisui Liisan ja he pulahtivat yhdessä ammeeseen. "Kyllä me tästä selvitään. Me selvitään kun yritämme yhdessä. Yhteistuumin. Mä rakastan sua aivan liian paljon menettääkseni sut", sanoi Aleksi ja suuteli Liisaa. Liisalle tuli kyyneleet silmiin ja hän vastasi suudelmaan halukkaana.



Musana Virsiä