Tosin me ei olla koskaan sitä eritysesti juhlittu. Ja niinpä emme juhlineet tänävuonnakaan. Muutama viinilasi tuli juotua ja grillattua vähän kanaa. Siinä kaikki. Itse asiassa eilinen menikin siivotessa. Ostimme uuden sängyn mennä viikolla. Ja nyt sitten siivottiin ja järjesteltiin asuntoa vähän uuteen uskoon. Tulikin puhdasta. Alakertakin raikastui kummasti. Hmm... olikohan meillä hiukan pölyistä?

   Tänään sitten on laitettu pihaa siistinpään kuntoon. Leikattu jo nurmikko ja trimmerillä siistitty kans. Vieläkin olisi tehtävää, mutta nyt riittää. Tolkku se on touhutessakin. Saunankin laitoin jo nyt lämpiämään. Kahdestaan kun touhutaan niin voi saunoakin silloin kun huvittaa ja nyt huvittaa.

   Elikkä se tästä juhannuksesta. Loppuun tämmöinen piainen tarina.                           Jussin juhannus


                
Jussilla oli oli synttärit. Hän täytti 50-vuotta. Ja oli tietenkin myös juhannus niinkuin aina Jussin synttäreillä. Siitähän hän oli saanut nimensäkin. Ja Jussihan vietti synttäreitään aina rajusti vaikka vaimo pyytelikin muuta. Ja niinpä Jussi taas ryyppäsi. Hän ryyppäsi oikein olan takaa. Vaimo kyllästyi ja pakkasi tavaransa ja lähti kaupunkiin jättäen Jussin ryyppäämään.

    Jussi joi putelin tyhjäksi ja mieli teki lisää ja naapuri saaressahan sitä oli. Ainakin metelistä päätelle. Jussi siis hyppäsi veneeseen ja eikun menoksi. Kahvaa kääntäen vauhti nousi ja sitä mentiin. Ja matkalla sitten iski kusihätä. Ja ei kun asialle.
    Ja Jussillehan kävi just niinkuin monelle muullekin suomalaiselle keski-ikäiselle miehelle. Hän koki sankari kuoleman. Hän hukkui housut jalassa, mutta sepalus auki.

   Mitä me sitten tästä opitaan?... Ei yhtään mitään. Kuinkahan moni tänäkin kesänä kokee samanlaisen kohtalon? Olkaamme siis fiksuja ja laskekaamme nesteet mieluummin vaikka housuun kuin veneen laidan yli! Ja voihan sitä muutakin oppia tästä... Mutta mitä?         Musana Viikate