KuumeSe kuume iski silloin kun Petteri näki Venlan. Mitä sitten Venla teki näissä hipoissa? Sitä ei kukaan tiennyt. Muut tytöt olivat lähinnä pintaliitäjiä, pissiksiä. Mutta Venla ei ollut. Hän oli gootti. Hänellä oli mustat vaatteet ja paksu musta, pitkä tukka. Tumma meikki kasvoilla. Ja hän oli enimmäkseen yksin siinä porukassa. Ainoastaan Pirjon kanssa hän jutteli ja muut tytöt katsoivatkin häntä pitkin nenän vartta.

Mutta Petteri. Kun hän näki Venlan silmät niin häneen iski kuume. Hän yritti päästä puheisiin Venlan kanssa mutta tyttö pyörähti aina pois. Vastasi jutteluun yksi sanaisesti tai oli vain hiljaa. Petterin kuume vain nousi. Lopuksi hän hakeutui Pirjon juttusille ja kyseli tältä Venlasta. Pirjo kehui Venlaa. Fiksu tyttö ja luokkansa priimus. Ajatteli omilla aivoillaan. Eikä vakituista poika kaveria. Petteri kyseli lisää. Kuinka voisi saada paremmin kontaktia tuohon goottiin. Pirjo hymyli Petterille. Olemalla oma itsesi. Ja vain olemalla oma itsesi. Ei kannattanut muuttaa itseään gootiksi. Ei yrittää olla fiksumpi tai jotain muuta kuin on. Sellainen ei Venlaan uppoaisi. Teko gootti. Vain olemalla oma itsesi. Sillä Venlan voisi saada. Ja Pirjon mielestä Petterillä voisi olla mahikset.

Petteri siirtyi porukasta hiukan erilleen ja mietti. Kuinka olla oma itsensä kun ihastui toiseen päätäpahkaaa pelkästään katsomalla tätä silmiin. Lopuksi hän meni ja pyysi Venlan tanssiin. Muut nytkyivät sekaisina "ei pareina" lattialla niinkuin näissä hipoissa oli tapana. Mutta Petteri meni ja pyysi Venlan tanssiin. Paritanssiin. Venla katsoi Petteriin ja hymyili. Ja lähti mukaan. Sopivasti musiikki muuttui rauhalliseksi, hitaaksi musiikiksi mitä voi tanssia lähekkäin ja kiinni toisessa ja he tanssivat. Muun porukan silmät he tunsivat selässään. He olivat tässä porukassa friikkejä. Mutta he eivät välittäneet. He vain tanssivat ja tanssin jälkeen he juttelivat. Nyt Venlakin jutteli. Ja muita he eivät enää muistaneet.

Ja Petterin kuume senkun nousi. Ja niin myös Venlan.


Musana Apocalyptica (Faraway)