1533616.jpg
  
  

                            Tunnelma mökiltä


Löylymittari oli näyttänyt reilua 100 astetta. Löylyä siis riitti. Keski-ikäinen mies käveli rantaan ja kahlasi veteen. Vesi oli virkistävän kylmää. Mittari oli aamulla näyttänyt 4 astetta. Hän rikkoi jäitä lisää, että pääsisi edes hiukan syvemmälle. Avanto oli liian pieni, että olisi voinut ajatella uimista. Vain kyykistyminen ja hän oli kaulaansa myöten jääsohjossa. Keski-ikäinen mies teki käsillään uintiliikkeitä. Kylmä vesi hiveli ihoa. Hän painoi myös päänsä veden allle ja pyöritti päätään edestakaisin. Hiki huuhtoutui pois. Keski-ikäinen mies nousi vedestä rauhallisesti. Varpaita jo nipisteli mukavasti.

Hän käveli pihakeinun luokse, otti kiven päälle jättämänsä Karhu-pullon ja joi yhden huikan. Hän istuutui keinuun ja kuunteli lintujen laulua. Äänimeri oli huimaavaa kevään sinfoniaa. Yksittäisiä lintujen ääniä oli vaikea tavoittaa. Ei sen puoleen että hän olisi tunnistanut montaakaan lintua laulun perusteella. Palokärki antoi rummutuksellaan rytmiä tähän sinfoniaan. Käpytikkakin koputteli käpyä jossain kauenpana. Taivaanvuohi "mäkätti" saaren hakkuuaukiolla. Sitten kuikka aloitti oman huutonsa oikealta puolen salmea. Toinen vastasi vaselmalta ja kauenpaa huuteli muutama muu kuikka omaa huutoaan. Tunnelma oli upea.

Keski-ikäinen mies katseli peilityynen järvenpintaa ja nautti. Hän rentoutui tästä musiikista. Ilta-aurinko lämmitti selkää. Hän laittoi silmänsä kiinni. Ja havahtui outoon ääneen. "tiditttidi, tidittidi, titta, titta tii"! Ja sama uudestaan. "tiditttidi, tidittidi, titta, titta tii"! Jäätelöauto jossain vastarannalla.

Keski-ikäinen mies kirosi, siemaisi pullon tyhjäksi ja meni uudestaan löylyyn ja heitti vihaiset löylyt. Lämpö saunassa oli noussut jo yli 100 asteen.


   1533617.jpg

   1533618.jpg



    Ei musiikkia näin aamulla