1920417.jpg

    Waltari faniahan minä. Waltarin kirjoja  kirjahyllyssä yli 50 kpl. Osa ekapainoksia. Enemmänkin ostaisin mutta kun tuo raha on niin hupaa ja sitä tarvitaan muuhunkin. Mutta kaipa sitä vielä jossain välissä kerkiää ja aikaan saa lisäostoksiakin tällä saralla.

   Waltarin tuotantoon alkoi tutustuminen tuolla teini-iässä kun isä kehui Turms-kuolematonta. Sehän kolahti kalloon kuin se kuuluisa halko. Ja yhdeksi suurimmista suosikeistani se jäikin. Luin toki tuolloin myös Sinuhen, tottakai. Mutta Turmssista pidin enemmän. No Waltari sitten jäi muun elämän pyörteisiin turhan pitkäksi aikaan. Tuli kuvioihin nuorenmiehen muut ajatukset ja kaveripiiri harrasti enemmän urheilua sun muuta sellaista.
   Lapsien kasvaessa taas alkoi kaikkinainen lukeminen kiinnostaa ja siinä ohessa luin Turmssin uudestaan ja sittenhän se olikin menoa. Kiertelin divareissa ja etsin kohtuuhintaisia Waltareita ja löytyihän niitä. Nyt siis niitä on nuo yli 50 kpl hyllyssä ja into ehkä hiukan taas hiipunut, mutta aina se välillä nostaa päätään. Vielä minä kokoelmaani parantelen.

   Suosikkejani on "Turmssin" lisäksi "Suuri illusioni", "Ilon ja surun kaupunki", "Ihmiskunnan viholliset" sun monet muutkin. Huonoa Waltaria en vielä ole löytänyt ja paljon niitä olen lukenut. Omat Waltarini useanpaan kertaan. Ja aina palaan niiden pariin. Aina sieltä löytyy jotain uutta joka kirjasta. Ja kun hänen tuotantonsa on vielä niin suuri ja vaihteleva, niin jokaiseen mielialaankin löytyy sopivaa luettavaa.

   Siispä kaikki Waltaria lukemaan. Kyllä sieltä jokaiselle jotain löytyy.


    Musana Tchaikovsky