Eilen ja tänään me kaikki täällä eteläsuomessa törmäsimme tähän valkoiseenm muuriin. Ja kyllä sitä muuria onkin riittänyt. Jo eilen me etelän ihmiset aloitimme lumesta riemuitsemisen kolaamalla kaikki ojat täyteen ja sitten ihmettelimme mihin sitä kaunista pulveria oikein varastoisimme. Ah ihanuutta.
   Itse toki otin rauhallisemmin ja tyydyin vain leipomaan sämpylöitä ja pullia. Annoin vaimon ottaa kaiken riemun tuosta lumen kolaamisesta. Kävin vain laittamassa auton pistokkeen ajastimeen. Olihan minulla taas aikainen aamuvuoro.
   2090366.jpg

   Heräsin siis klo 03.15 ja söin ja lähdin saamaan osani tuosta ihanasta ihmetyksestä mitä ei viimevuosina ole täällä eteläisessä suomessa pahemmin näkynyt. Mukavaahan se oli. Ensin kaivoin tuon autoni hangesta. Ja sehän olikin lämmintä ja mukavaa puuhaa näin yöaikaan. Ja lunta satoi kokoajan lisää. Ajelin siis rauhallisesti kuuttakymppiä töihin. Välillä toki otin hiukan allekin kun näkyvyys katosi valkoiseen heijastavaan muuriin. Kuvaa en siitä muurista ottanut kun tarvitsin molemmat kädet auton rattiin.
   Töissäkin olivat huomanneet tämän lumen ihanuuden. Lastauslaituri oli mukavan valkea ja jäinen. Iloa sitä oli lakaista lunta jään päältä pois.

   2090339.jpg
   Tässä työpaikan ikkuna.

  Aamusta alkoi tulla lisää kavereita töihin. Kuuntelin heidän aamujutustelujaan ilolla. Kuinka he myös olivat löytäneet autonsa siitä mihin olivat sen jättäneet. Tosin pienen etsiskelyn jälkeen. Eräs kertoi kolanneensa pihatien kadulle lasten lumikolalla. No matkaahan ei ollut kuin reilut 40 metriä. Mukavaa aamupuuhastelua. Ei myöhästynyt töistä kuin reilut puolituntia. Eihän tuo nyt mitään. Joku mainitsi tulleensa ojanpohjan kautta. Ehti kuitenkin töihin. Kolmas kehui tehneensä nyt lumitöitä enemmän kuin viimetalvena yhteensä. Ja kaikki hymyilivät niin onnellisina että.

   No loppuihan minultakin se työpäivä ja aloitin kotimatkan taas auton kaivamisella lumihangesta.Kotiin ajelin taas mukavaa kuuttakymppiä. Toki pysähdyin matkalla ottamaan kauniita luontokuvia.
   2090341.jpg
    Tässä kaunis Porvoonjoki.

   2090343.jpg
    Ja samalta sillalta toiseen suuntaan. Ah luonnon kauneutta.

   2090345.jpg
   
   2090431.jpg
    No olihan sitä kauneutta toki jossain.

   Ja kotiin päästyäni ihanainen vaimoni oli kolannut autopaikan puhtaaksi lumesta. Kuinka mukavaa olikaan parkkeerata auto tarvitsematta tarttua lumikolaan.

   No aivan siis tosissaan. Yhtään pahantuulista ihmistä en päivän aikana tavannut. Tätäkö me etelän immeiset olemme kaivanneet viimevuosina???    Musana Tchaikovskyn 6. sinfonia (pateettinen)