Aamulla

 

Keski-ikäinen mies konttasi ulos teltastaan. Auringon alkava kajo nousi jo taivaan rannassa. Hän kasasi illalla varaamistaan puista nuotion ja sytytti sen tulitikuilla. Nokisen kahvipannun hän täytti järvivedellä ja asetteli sen nuotion yläpuolelle karahkaan riippumaan. Odottaessaan veden kiehumista hän laskeutui varovasti liukkaalta kalliolta kylmään veteen ja ui pienen lenkin rikkoen järven peilityynen pinnan. Aallonväreet keinuivat kauas häiriten kaunista maisemaa. Kauempaa kuului häiriintyneen hauen posaus.

Keski-ikäinen mies nousi vedestä ja kuivasi itsensä pellava pyyhkeellä ja levitti sen puunoksalle kuivumaan vaikka tiesikin ettei se syksyisen kosteassa aamussa kuivu. Hän kaatoi kahvipannuun porot ja kiehautti vielä parkkihapot pintaan. Repustaan hän kaivoi leipää ja voita. Voileivän päälle hän asetteli illalla paistamansa pienet ahvenfileet. Ripautti vielä hiukan lisää suolaa ja söi aamupalansa katsellen nousevan auringon heijastuksia tyynellä järvenpinnalla.

Syötyään hän kasasi teltan ja laittoi sen kanoottiinsa. Kasasi muutkin tavarat ja sammutti nuotionsa huolellisesti. Katseli vielä ympäriinsä ettei mitään roskia ja muuta jäänyt leiripaikalle. Tarkasti vielä uudestaan nuotion, että se varmasti oli sammunut.

Keski-ikäinen mies laski kanootin hiljaa veteen ja asettautui kankeasti itse siihen istumaan, veti raikasta aamuilmaa keuhkoihinsa ja alkoi meloa tyynessä aamussa auringon nousua kohti. Hän oli nukkunut rauhallisesti ja sikeästi. Hän tunsi olonsa rentoutuneeksi ja odotti innolla alkaneen päivän tapahtumia.

 

 

 

   Musana Händelin urkumusiikkia