Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Lämpöä ei ole kuin muutama aste. Siis viileää on vielä mutta eiköhön se tuosta lämpene.

1239777982_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

   Laitoin juuri leivariin tulen. Lämmitys talosta on poissa. Jos vaikka säästäis hiukan sähköä. Sammutin ilpin(ilmalämpöpumpun) pitkäperjantain aamuna. Laitetaan toki päälle jos asunto kylmenee liikaa.  Eihän se vaadi muuta kuin napin painalluksen. Mutta toistaiseksi mennään puunpolton voimalla.

   Eilen pesin polkupyorämme. Siis molemmat. Vaimon sekä oman. Ja tietenkin öljysin ja söödin vaihteita. Tänään tai huomenna tarkastan siitä jarrut ja ajan koeajon.

1239778008_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

   Jäi tuo letku tuonne nurmelle.

   Eilen myös tyhjensin tuhkapesät niin leivarista kuin takastakin. Kylläpä sitä tuhkaa olikin. Ja imuroin alakerran. Tänään pitäisi tulla poika miniä ehdokkaan kera käymään. Ovat ilmeisesti yötä. Mukavaa taas nähdä.

Tämä lomalla olo on rentouttavaa. Millähän sitä eläis ilman työtä. Minä viihtyisin ja keksisin kyllä tekemistä itselleni aivan tarpeeksi. Maailmassa on niin paljon mitä haluaisin tehdä. Niin käsillä tekemisen kuin henkisellä puolella. Työ vaan tuppaa pilaamaan tuon vapaa-ajan.

   Musana siis kuuntelin tämän kirjoittamisen ajan Äijän sivuilta tuota Rachmaninovia. Kuinka monet kerrat olenkaan halunnut tutustua tähän mestari säveltäjään vaan aina se jostain syystä on jäänyt.  Tuo Äijä tuolla sivuillaan kertoili olevansa romanttisenmusiikin ystävä ja samoilla linjoilla mennnään. Minulle vaan tuo Tchaikovsky on ollut se kaikkein rakkain säveltäjä. Liekkö syynä veressä olevaa slaavilaista perintöä?

 

 

 

 

                 Musana Rachmaninovia (kiitos Äijän) Ja hiukan myös Tchaikovskya