Mietteitä mökillä

 

 

 

 

Kiuas kihahti kiukkuisesti. Keski-ikäinen mies huokaisi ja katseli saunan ikkunasta pimeään näkemättä mitään muuta kuin kiukaan lasiluukusta tulevassa valossa saunan kuvajaisen. Hän oikaisi jalkansa lauteille suoraksi ja asetteli selkäänsä mukavampaan asentoon vasten laudetta. Kätensä hän risti rinnalleen lepoasentoon. Muut asennot olisivat tehneet ranteille häijyä. Eivät kestä ”vetoa” yhtään. Hän kuunteli tulen kohinaa sen raivotessa kiukaassa olevien koivuklapien kimpussa. Muuten oli hiljaista. Hetken päästä hän hapuili löylykauhan käteensä ja yritti hankalasta asennosta saada siihen vettä onnistumatta kuitenkaan. Hän laski kauhan takaisin kiuluun ja vain nautti edellisestä kihahduksesta.

Jonkun ajan kuluttua keski-ikäinen mies vääntäytyi ylös istumaan, nousi ja laskeutui alas lauteilta. Lisäsi kiukaaseen puita ja asteli kuistille. Hän istuutui penkille, avasi olutpullon ja nosti jalkansa ylös toiselle penkille. Taivaalta ryöppysi märkää räntää hänen jaloilleen. Häntä ei palellut.

Keski-ikäinen mies mietti pakinaperjantain aihetta. ”Itsekeskeisesti: Pakinaperjantai”. Sehän se aihe oli. Keski-ikäinen mies mietti mitä pakinaperjantai hänelle itselleen merkitsi muttei löytänyt sanoja tai ajatusta. Eihän hän itse ollut edes niin kovin vakituinen kirjoittaja tähän haasteeseen. Ja ei hän läheskään aina edes käynyt lukemassakaan muitten kirjoittamia juttuja. Kuitenkin keski-ikäinen mies tunsi jotain yhteenkuuluvuutta noihin vakkari kirjoittajiin. Sympatiaa heitä kohtaan. Hän piti ajatuksesta kirjoittaa tuonnekin jotain aina välillä. No vaikka se tosin nykyään jäikin aika vähiin. Mukavia aiheita oli ollut ja siitä huolimatta hän ei olut saanut aikaiseksi tekstiä. Esimerkiksi tuo muoti olisi ollut hyvä aihe. Olihan hän jo suunnitellutkin tekstiä päässään. Oli herkutellut lisäävänsä kuvan harmaista lähes polviin yltävistä virttyneistä villasukistaan joita hän piti mökillä kylmästä lattiasta johtuen. Olisi ollut niinkuin mökkimuotia keski-ikäisellä miehellä.

Keski-ikäinen mies naurahti itsekseen ja havaitsi vilun saapunen ja paineli saunan lämpimään takaisin. Mittari näytti 100 astetta. No nyt sitten alkaakin olla tarpeeksi lämmin sauna hän mietti ja viskasi aimo kuupallisen vettä kiukaalle ja tunsi kuinka kuuma höyry kihelmöi pitkin selkää ja hän ähkäisi. No nyt tuntui Saunalta.

 

 

Musana klassista usb-tikulta