Olen tässä mietiskellyt kaikenlaista viime aikoina. Päähän on ottanut etenkin tämä meidän ”valitsemien” herrojen politiikka. Ja varsinkin tuon Vanhasen hiihtoreissujen ajatukset. Siltä mieheltä pitäisi kieltää hiihtäminen... Tai oikeastaan hiihtäköön mun puolesta vaikka siperiaan. Ajatteleminen siltä pitäisi kieltää! Politikointi!

Selvisihän lopulta hänenkin eroilmoituksen syy. Tuleva poliisi tutkinta. Sehän siellä takana oli. Näiden suomalaisten poliitikkojen moraali on siis olematon. Tämä on nyt jo kai todistettu maantavaksi.

 

Tämä eläkeiän jatkuva nosto on tällä hetkellä täysin virheellinen ajatus ja vain huonontaa maamme kehitystä. Nyt olisi pikaisesti saatava nuoret töihin.(20% työttömänä) Kuinka voidaan ajatella nuorten perustavan perhettä ja tekevän lapsia ilman työtä. Heiltähän puuttuu elämän perusta. Millä he elättäisivät lapsensa ja itsensä jos ei ole työtä.

Kuulin radiosta myös tällaisen luvun. Maassamme on tällä hetkellä 150000 lasta köyhyysrajan alapuolella elävissä perheissä. He ovat myös vaarassa sulkeutua yhteiskunnan ulkopuolelle jo lapsina. Heidän vanhemmillaan ei ole varaa järjestää lapsilleen harrastuksia, kaveripiirin vaatimaa vaatetusta ja muita vastaavia menoja.

Ja kuinka nämä asiat sitten liittyvät eläkeikään? Nyt siis pikemminkin pitäisi laskea kaikki halukkaat iäkkäämmät ihmiset eläkkeelle jotta saisimme tulevaisuuden työntekijöille tilaa. Tässä viittaan tuohon jo viime sunnuntain Hesarin vieraskynä kirjoittajan työterveyslaitoksen erikoistutkija Ilkka Pirttilän kolumniin. Kannattaa todellakin lukea tuo juttu useampaan kertaan ajatuksen kanssa.

Siis mielestäni tuo Vanhasen hiihtolenkin ajatus eläkeiän noston auvoisesta ajatuksesta on tällä hetkellä pahin mahdollinen virheajatus. Tietenkin Vanhasen ajatukset kulkevat joskus tulevan nousuhuuman tuomissa työpaikoissa. Mutta tuleeko niitä työpaikkoja niin paljon kuin nämä herrat odottavat? Jo viime laman jälkeen huomattiin että firmat eivät investoineetkaan kotimaahan niin paljon kuin odotettiin. Rahallahan ei ole kotimaata. Sinne investoidaan missä raha tuottaa eniten voittoa. Ja rahahan ratkaisee.

Elikkä on odotettavissa että seuraavassa nousuhuumassa ei tule uusia työpaikkoja senkään vertaa kuin 90-luvun laman jälkeen. Elikkä tuo työvoimapula ei ehkä olekaan niin äkkiä tulossa kuin herra poliitikot odottavat. Näillä päätöksillä mitä he nyt tekevät, elikkä eläkeiän nostolla, estetään nuorten työllistyminen ja samalla estetään perheiden perustaminen. Ja lapset senkun vähenee. Ja sitten on odotettavissa työvoimapula! Vasta sitten!

 

Todellakin yksi ratkaisu olisi se jo joskus aikaisemminkin puolustamani kansalaispalkka. Tämänhän Ilkka Pirttiläkin nosti esiin. Siitä ehkä joskus toiste taas enemmän. Pirttilä tuossa kolumnissaan jo kertoilikin siitä. Lukekaa sieltä.

 

Tietenkin joku aattelee, että ehkäpä allekirjoittaneen pitäisi lopettaa ajatteleminen kun ei siihen kykene. Mutta minäpä en olekaan päättämässä tulevaisuudesta ja ajattelemisillani ei siis saa pahemmin pahaa aikaiseksi. Kun taas nuo politiikot...

1264836544_img-d41d8cd98f00b204e9800998e    Ja tulee se kesä sieltä jossain välissä. Tämä kuva viime keväältä.

   Ja nyt sitten ehkpä sikapiikille?

 

 

    Musana Handelin Vesimusiikkia