Aamukahvilla istuskelen. Ulkona paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta. Yöllä oli ollut pakkasta ilmeisesti jonkun verran kun ranta oli kunnolla taas jäässä. En siis mennyt tänäänkään aamu-uinnille. Kuistin lämpömittarissa on nyt jo 7 astetta lämpimän puolella.

  Täällä sisällä on 19 astettaa. Musiikkina soi radiosta tai siis USB-tikulta Chopinin nocturnoja. Sopivan rauhallista näin aamuun.

   Illalla saunoin kunnolla. Ja jopa uin tuolla järvessä. Paino sanalla UIN. Uin nimittäin käsipohjaa. Syvemmälle ei ollut asiaa tänäänkään. Jää on senverran paksua ettei sitä saa helposti rikki vedessä seisomalla ja kylmähän siinä tulee rikkoessa jäätä. Jää ei kuitenkaan kestä seisomista että voisi päivällä rikkoa isomman alueen valmiiksi. Hankalaa!

   No kuitenkin uin siis käsipohjaa. Itse uinti tapahtui seuraavasti. Kahlasin jäänreunaan asti. Vettä oli hiukan yli polvien. Kyykistyin polvillen. Otin käsillä kiinni pohjasta ja oikaisin jalkani jään alle. Olin siis ristiselkääni myöten jään alla. Ja sitten vaan potkin jalkojani jäätä vasten ja vedin käsilläni itseäni eteenpäin. Uin siis käsipohjaa. :)) Tosin käsipohjan uintiin kuuluva ssuuri komea veden pärskytys jäi tekemättä. Elikkä ei ihan tyylipuhdas uinti ollut. Olosuhteet voittivat.

   Loppu illasta sitten kuuntelin Toscaa Metropolittanista radion kautta. Laulajista en pitänyt yhdestäkään vaan oikeastaan lähes kärsin. Toscan esittäjällä oli juuri sellainen vipra äänessä josta en pidä. Ja ei nuo miehetkään kummoisia olleet. Scarpian esittäjä vielä meni jotenkuten. Mutta on tuo sävellyksenä aivan mahtava teos ja kun orkesteri oli kuitenkin aivan loistava niin tulipa kuunneltua loppuun asti. Join siis punkkua ja kuuntelin torvella pas... eikun parvella (keinustuoli) Toscaa.

   Nyt alkaa tämä mökkikin kuivumaan kun ikkunat on huurussa. Huomenna saa sitten pestä nuo ikkunat ja muutenkin siivota talven pölyt ja hämähäkit pois. Tästä päivästä en vielä tiedä mitä teen. Ilma ainakin näyttää nyt hyvältä mutta niin se eilenkin näytti aamusta ja kuitenkin satoi myöhemmin vettä, räntää ja rakeita.

   Viel pitäisi keksiä tähän päivän kuva. Käynpä näpsäisemässä sen tuolta ulkoa.

   Kuva on otettu siis n. klo 09.05 tänä aamuna. Ja siinä se minun eilinen käsipohjan uintipaikka on taas jäässä. Onneksi jo illaksi on taas sula.

 

     Musana Chopinia