Vielä kerran näissä muisteloissani palaan tuonne pikkukaupungin musiikki kirjastoon. Siellä käydessäni oli musiikkikirjaston täti (minusta silloin jo aika vanha) ottanut minut jonkillaiseksi kohteeksi opettaa mulle lisää musiikista. Jos en heti tiennyt mitä silläkertaa käydessäni kuuntelisin niin hän suositteli jotain hiukan minulle tuntematonta klassista säveltäjää tai teosta.

   Kerran taas siinä selaillessani kirjaston levyjä hän kaivoi jostain laatikosta levyn jota ei ollut vielä laitettu "kirjoihin ja kansiin". Elikkä kyseinen levy oli juuri saatu kokelmiin. Hän suositteli kuuntelemaan sitä ja minähän kuuntelin. Ja kuuntelin vielä seuraavallakin kerralla. Ja sitten menin kauppaan ja ostin ko. levyn myös itselleni.

   Ja tässähän tämä levy on vieläkin minulla. Levyn kannen mukaan se on levytetty vuonna 1970. Ja vieläkin asetun joskus mukavasti sohvaan kuuntelemaan sitä. Kaikki tällä levyllä olevat kipaleet kuuluvat vieläkin minun suosikkeihini ihan kärkipäähän.

   Valitettavasti en löytänyt tätä kapplaetta Zukermanin esittämänä tuupista mutta ehkäpä David Oistrakh kelpaa. :)

 

 

  

   Klassinen musiikki jäi siis tuolloin jo hieman taka alalle ja nyt keski-ikäisenä se on taas vallanut tilaa enemmän. Kun vaan olisi aikaa ja rahaa ja...

    Eiköhän jo riitä nämä muisteloni kunka tutustuin klassisen musiikin ihmemaahan. Ikää alkoi jo olla tuolloin niin paljon että kiinnosti jo monet muutkin asiat kuten... No joo. Kaikkihan nyt tietää mitkä asiat murrosikäisen pojan mielessä liikkuu. Ei siitä sen enempää.

    Ehkäpä vielä laitan näihin haasteisiin kuitenkin noita omia suosikkeja vuosien varrelta noin niinkuin vaihtoehdoksi tälle kevyemmälle musiikille valtavirtaa vasten. ;))

  

 

     Musana siis Chausson Poeme