Aurinko paistaa ja pieni tuulenvire rikkoo järven pintaa. Ehkäpä hyvä niin. Koivun siitepölyä on järvenpinnalla aika lailla.

Kuvattu tänä aamuna ennen tuulen viriämistä. Veden lämpötila oli aamulla reilu 9°C. Uimassa kylläkin kävin tänäkin aamuna. No uimassa uimassa. Kolme vetoa pois rannasta ja takaisin ja naaman pesu. Onko se nyt muuta kuin kastautuminen. Päätäni en siis kastele kokonaan. Vasta sitten kun vesi lämpenee lisää. Kokemuksen mukaan tuosta tulee muuten flunssaa... Siis nuhaa ja pärskimistä eli vilustuu. Saunan yhteydessä uiminen on erikseen. Siinä on niin lämmin kroppa ettei vaikutus ole samanlainen.

   Nyt siis paistaa aurinko. Ilman lämpötila on jo 16°C. Aurinko tosin porottaa tuohon kuistille näin aamuisin mutta ei osu kuitenkaan lämpömittariin. Näyttää tulevan kaunis ja lämmin päivä.

   Eilen kävin pienellä 3 tunnin lenkillä kävelemässä. Matka kertyi ilmeisimmin n. kymmenisen kilometriä. Ja kävin kahvilla vaimon siskon luona. Teitä myöten kävelin suuremmaksi osaksi. Hauska sattumus reissulla oli perhosen leikki kanssani. Tuommoinen suruvaippa tuli pyörimään ympärilleni ja lopuksi laskeutui keskelle päälaellani olevaa kalottia. Yritin ottaa siitä kuvaa. Elikkä säädin kamerani lähikuvaus asentoon ja nostin sen käsieni varassa hitaasti ylös mutta tuo perhonen nousi heti lentoon laskeutuakseen takaisin kun käteni olivat taas alhaalla. Toisinto kuvaelmasta toistui mutta nyt suruvaippa lensi pois. Kävin kääntymässä eräällä lammella ja takaisin tullessa tuo perhonen tuli uudestaan ja kuvaelma toistui. En saanut kuvaa vaan suruvaippa lensi metsään. Harmi.

   Tälle päivälle ei nyt ole kummoisimpia suunnitelmia. Katselen ja mietin mitä tekisi. Hohhailen siis.

   Tämäkin kuvattu nyt aamulla.