LUONNON RAUHASSA

 

Keski-ikäinen mies istuskelee perjantaipäivää viettäen mökkinsä kuistilla. On lämmintä ja rauhaisaa. Hän kuuntelee kuinka vieno tuuli soittelee säveltään puiden latvoissa. Pienet aallot liplattelee laiturin lautoja vasten ja linnut pitävät upeaa konserttiaan. On siis mitä upein hetki nauttia luonnon rauhasta.

 

Mutta tuon rauhan rikkoo hiljainen auton surina. Sitten naapurin rakentama portti narahtaa auetessaan ja vielä se naukaisee sulkeutuessaan. Keski-ikäinen mies huokaisee. On viikonloppu alkamassa.

 

Menee 5minuuttia portin äänistä kun naapurimökillä alkaa jokin moottori murista. Eivät ehtineet kyllä juoda edes tulokahvia tai isäntä hörppäsi sen suoraan termarista käsi jo käynnistyskytkimellä. Keski-ikäinen mies miettii onkohan tuo nyt niiden uusi mönkijä vai mikä? Murina kuuluu hetken sitten vaikenee. Heti perään alkaa jokin sähkölaite surista. Olisiko pora vai hiontalaite. Surisee ja surisee. Keski-ikäinen mies menee huokaisten sisään mökkiin. Kävelee hetken ympäriinsä, juo yhden oluen , ottaa kameransa ja lähtee kävelyttämään kameraa pitkälle lenkille.

 

 

Keski-ikäinen mies saapuu 3 tunnin päästä mökille takaisin. On hiljaista. Hymy palaa hänen huulilleen. Samalla alkaa kuulua jotain huutoa. Huudetaan nostamisesta. Ja kuuluu varoitushuutoja ja huutoja näppien irroittamisesta. Tekivätköhän nuo naapurit sen pakinaperjantain mainitseman liimasalon. Toivottavasti jäivät kiinni ajattelee keski-ikäinen mies ja laittaa saunan lämpiämään.

 

Odottaessaan saunan lämpiämistä keski-ikäinen mies avaa olut tölkin ja istahtaa taas kuistille. Naapurimökiltä kuuluu jo laulua. Ja kiroilua. Ja riitelyä. Ja … Keski-ikäinen mies siirtyy sisään ja sulkee oven ja ikkunat ja työntää myös takanpellinkin kiinni ettei vain kuulisi liikaa naapureita. Hän avaa radion ja tietokoneen ja miettii...

 

 

Keski-ikäinen mies istuu saunan jälkeen sisällä ja kuuntelee puhelinlankoja radiosta. Joku mökkiläinen siellä kertoo tulleensa mökille nauttimaan luonnon rauhasta. Keski-ikäinen mies huokaisee. Niin me kaikki. Luonnonrauhasta.