Keski-ikäinen mies taas mökillä

 

Keski-ikäinen mies nousee autosta. Kello näyttää varttia vaille puolen yön. On lähes pilkkopimeää. Vain tähdet tuikkivat kirkkaalla taivaalla. Kuu on jossain puiden takana ja ei suo valoaan keski-ikäiselle miehelle. Hän laittaa pienen taskulampun hampaidensa väliin. Ei nyt viitsi ruveta penkomaan kassiaan etsiäkseen otsalamppua. Kylmälaukku yhteen käteen ja kaksi kassia toiseen käteen. Toisessa on juomat ja kuivamuona. Toisessa kassissa tietokone ja kamera. Keski-ikäinen tyrkää jalallaan autonoven kiinni ja astelee hiljakseen loivaarinnettä alas mökin kuistille. Hän laskee kantamuksensa alas ja kaivaa taskustaan mökin avaimen ja avaa oven.

 

Keski-ikäinen mies sytyttää takkaan ja kaminaan tulen. Mökissä on 7 astetta lämmintä. Ulkona 9 astetta. Hän seisahtaa kuistille ja kuuntelee. Vain tuuli suhisee puissa hiljakseen. Keski-ikäinen mies menee saunan puolelle ja sytyttää kiukaaseen tulen. Mielessään hän kiittää lapsiaan. Kumpikohan heistä on kantanut puut valmiiksi niin mökkiin kuin saunan pukuhuoneeseenkin. On niin mukava tulla ja vain sytyttää tulet. Hän pumppaa saunaan vettä ja täyttää kiukaan yläpuolella olevan vesisäiliön.

 

Keski-ikäinen mies avaa lonkero tölkin, istahtaa keinustuoliin ja jää odottamaan saunan lämpiämistä. Vain palavien puiden kohina ja räiskintä rikkovat hiljaisuuden. Kaminasta ja takasta leviää mukavaa lämpöä. Lukuisat kynttilät luovat pehmeää valoa huoneeseen. Kello on jo puoli yksi yöllä.

 

Siis taas mökillä viettämässä pitkää viikonloppua. Yksin. :))

Nyt on herätty ja aamu-uinnillakin käyty. Veden lämpö oli 9 astetta. Kahvitkin jo join tuossa parituntia sitten. Mökin sisällä on nyt 23 astetta. Ulkona on harmaata ja tuulista. Puut heiluvat keltaisina ja "lehtisade" peittää väliin maisemaa. Ulkolämpötila on nyt 10 astetta. Kohta varmaan alkaa tihuttaa vettä.