SYNTI 

 

Seitsemän kuolemansyntiä ovat  varhaisessa kristillisessä opetuksessa käytetty paheiden luokitus. Ne ovat ns. pääpaheita, joista muut synnit seuraavat. Seitsemän kuolemansyntiä ovat Danten jumalaisen näytelmän mukaan lajiteltuna pahimmasta laskevassa järjestyksessä näin:

   1. Ylpeys (turhamaisuus)

   2. Kateus

   3. Viha

   4. Laiskuus

   5. Ahneus

   6. Ylensyönti

   7. Himo

Lähde: Wikipedia

 

   Laiskuushan se meikäläisen perisynti on. Tykkään vaan niin istua ja ihailla maisemia. Aamukahvillakin täällä mökillä mene helposti toista tuntia. Nytkin katselen tuota vastapäistä saarta ja ihailen sen syntisen keltaista maisemaa. Kuva siis tältä aamulta. Olin jo sentään kuivannut jalkani aamu-uinnin jälkeen.

    Vedenlämpö oli nyt 10 astetta.(olen taas unohtanut kuinka tuo asteen merkki tehtiin näppäimistöltä) Ilman lämpötila oli tuolloin samat 10 astetta. Sisällä sentään 23 astetta. Nyt tuulee ja on puolipilvistä. Aurinkokenno on ladannut taas akun täyteen. Kuluu tässä surfaillessa virtaa aika paljon. Taustalla soi mulla Ylen klassinen tietsikan kautta. Tietsikan kaiuttimet vaan on niin onnettomat... Olisi pitänyt varmaan ottaa usb-kaapeli mukaan jotta olisi saanut kiinni tuohon autoradioon. Olisi varmaankin saanut(ehkä) kuulumaan sitäkin kautta.

   Laiskottelusta puheen ollen. Eilen en tehnyt mitään. Siis en yhtään mitään. Kannoin vain puita sisään ja kävelin sateen tauottua pienen metsälenkin ja palasin takaisin kun alkoi taas sataa. Luin kirjaa (taru sormusten herrasta lie kuinkamoneskerta) ja olin ja laiskottelin.

   No illalla testasin olisiko tuo vanha sanonta totta. Meinaan "jos ei sauna, viina ja terva auta niin se on kuolemaksi". Tosin testi oli aika turha sillä mitään varsinaista tauta ei olle. Ja testikään ei ollut oikein kunnollinen. Ei ollut viinaa vaan ainoastaan olutta.

   Terva sellaista. Tosin eipä tuossa terva pahemmin maistunut. Ehkäpä se sieltä löytyi kun oikein yritti muistella miltä se vanha tervapastilli maistui. Enpä tuhlaa tuohon enää rahaani. Kyllä nuo Karhut pitävät mulla pintansa. Varsinkin se tumma Karhu.

 

   PS. Sorry kaikille. Tuonne Valokuvatorstain sivulle tuli vahingossa myös tuo edellisenpostauksen linkki. Johtuu pienestä ongelmasta. (myös huolimattomuudesta) En pääse noihin alareunan linkityksiin muuten käsiksi kuin kepulikonstein(tabulaattori näppäimellä) ja kommentoimaan en sitenkään. En siis pääse hiiren nuolen avulla niihin käsiksi. En tiedä missä on vika on.