Tänään leikkasin tuon pihanurmikon. Loman aikana se venähti aika pitkäksi. Tunti siihen meni. Tulipahan tuota hyötyliikuntaa. Marjapensaiden välit leikkaan huomenna siimaleikkurilla ja siistin muutenkin tuota pihaa. Pensaista olisi marjat pudonneeet, jos olisin mennyt niiden väliin ruohonleikkurin kanssa. Punaherukat ovat jo vähän saaneet väriä. Mansikoista syötiin ensimmäisiä jo eilen. Muutamia saatin kumpainenkin. Vaimoni ja minä. Perunoita ei vielä ole katsottu. Olisikohan siellä jo syötäväksi kelpaavia?

   Tulin hetki sitten pyörä lenkiltä. Piti vain säätää vaihteita. Lenkki venähti hiukan pitemmäksi kuin meinasin. Tulihan tuolle pituutta 28 km. Hiukan päälle. Oli niin kiva ilma polkea ja alku sujui niin hyvin. Lopussa olisin tarvinnut juotavaa, mutta enhän varannut, kun piti vaan säätää vaihteita. Nautin kuitenkin tuosta polkemisesta. Mukavaa oli. Poljin pikku teitä katsellen suomalaista maalaismaisemaa. Kyllä Suomi on vaan kaunis maa näin kesällä. Kukat ja pihka tuoksui. Taidan ottaa huomenna uusiksi saman lenkin, ellei vaimo tahdo mukaan. Silloin täytyy ottaa hiukan lyhyempi lenkki. Kotiseutua kuitenkin tarkastellen ja nauttien luonnosta ja kesästä.

   En siis kuitenkaan lihonut lomalla, vaikka pelkäsin. Tuli syötyä tuota grillimakkaraa, sipsejä ja juotua olutta ja lonkeroita hiukan liikaa. No nyt tulee tuohonkin nautiskeluun pieni tauko, kun ei mennä muutamaan viikkoon mökille. Kotona ei viitsi syödä mokomia. Ne on mökki herkkuja. Omasta mielestäni kuitenkin vatsa kiinteytyi. Hävisi tuota hyllyvyyttä. Ehkäpä vain tuo oma toive saa  mielikuvituksen temppuilemaan. No katsotaan kuinka äijän käy.

   Musana hevy ballaadeja