Viikko mökillä 1




Keski-ikäinen mies nousi autosta ja katseli ympärilleen. Lupaukset näyttivät pitävän paikkansa. Vuokra mökki oli juuri sellainen kuin oli luvattu. Rauhallisella paikalla järvenrannalla. Keski-ikäinen mies käveli laiturille. Vain yksi laituri näkyvillä ja sekin parinsadan metrin päässä. Ainoa lähimökki ja asumus näillä seuduin. 500 metrin päässä siinteli laaja karikko keskellä ulappaa. Eipä veneetkään tule herkästi häiritsemään rauhaa.

Keski-ikäinen mies meni mökkiin ja laittoi ruuat jääkaappiin. Vielä katsasti makuusopen ja samalla heitti vaatteensa pois. Hän aikoi viettää viikon nakuna mökki alueella. Toivoa sopisi ettei naapurimökin porukka häiriintyisi. Ja toisaaalta. Mitä väliä sillä olisi. Katsokoot toiseen suuntaan hänen ollessaan laiturilla ja uimassa jos häiritsee. Näin keski-ikäinen mies ajatteli ja käveli laiturille ja hyppäsi sen päästä suoraan veteen ja lähti uimaan karikkoa kohti. Sivusilmällä hän tajusi jonkun lähtevän toiselta laiturilta pois.

Keski-ikäinen mies jatkoi vauhdikasta uintiaan karikolle. Hidasti vauhtia sitä lähestyessään ja kosketti ensimmäistä kiveä ja kääntyi takaisin laituria kohti ja lisäsi taas vauhtia. Hetken päästä hän kosketti taas laiturin tolppaa ja kääntyi takaisin kohti karia. Karille tultuaan hän hengähti ja etsi laakean kiven ja istahti siihen istumaan kaulaansa myöten vedessä. Tämä oli oikeaa kesälomaa ja rentoutumista.

Naapuri laiturille oli sillävälin ilmestynyt nainen uimapuvussa. Nainen loikoi laiturilla lukien jotain. Keski-ikäinen mies ui rauhallisesti omalle laiturilleen ja nousi ylös ja alkoi venyttelyn. Hän oli edelleen ilman vaatteita. Välillä hän kurkkasi naapuriaan mutta nainen ei ollut huomaavinaan miestä. No ei ainakaan heti hermostunut, tuumi keski-ikäinen mies ja venyteltyään tarpeeksi hän meni mökkiin ja valmisti itselleen aterian, söi sen ja otti kirjan ja meni takaisin laiturille loikomaan ja lukemaan. Ja kaiken hän teki edelleen ilman vaatteita. Nainen oli sillävälin kadonnut laiturilta ja hetken päästä kaski-ikäinen mies huomasi tämän uivan karilta kohti toista laituria. Nainen ui vahvoin vedoin. Osaa ainakin uida, ajatteli keski-ikäinen mies. Nainen nousi laiturilleen ja huomasi miehen ja heilautti kättään ja keski-ikäinen mies vastasi heilauttamalla omaansa. Hänelle tuli hyvä mieli. Ei nainen ollut ainakaan hermostunut hänen nakuilustaan. Tästä tulisi hyvä loma.

Loikoiltuaan tarpeeksi keski-ikäinenmies totesi mielessään olevan aika käydä tutustumassa vähän ympäristöönkin. Hän veti shortsit jalkaansa ja lähti ripeälle kävely rantaa seuraten kiertäen pienen niemen ja lahden poukaman. Muita mökkejä ei ollut lähimain. Hän palaili hiljalleen takaisin mökilleen tietä pitkin kun vastaan ajoi autolla keski-ikäinen nainen ja pysähtyi avaten ikkunan. Ilmeisesti mökki naapuri kun muita ei pitänyt olla lähettyvillä. "Päivää. Ilmeisesti naapuri laiturilta?" keski-ikäinen mies kysyi ja nainen nyökkäsi hymyillen. "Täytyy pyytää anteeksi tuota asuani laiturilla, mutta tarkoitukseni on olla mahdollisimman paljon ilman vaatteita mökkillä. Noin niinkuin naturismin ajatuksella vaikka olenkin yksin. Tunnen vapautuvani ja rentoutuvani näin paremmin. Olen tehnyt tätä jo vuosia eri vuokramökeillä". Nainen hymyli ja sanoi:" Ei haittaa. Kyllä mä ymmärrän. Se onkin todella rentouttavaa. Niin minäkin tein ennen teidän tuloanne. Mutta nyt mun täytyy jatkaa matkaa. Kaupat sulketuvat täällä aikaisin. Nainen ajoi pois ja keski-ikäinen mies jäi miettimään miksi nainen ei voinut sitten jatkaa nakuiluaan.

Illalla saunoessaan keski-ikäinen mies huomasi myös naisen käyvän uimassa. Nyt nainenkin oli jättänyt uimapukunsa pois. Nyt alkoi todellakin kesä tuntua kesältä. Kuka nyt saunasta uimaan mennessään pistäisi uimapukua päälle. Varsinkin täällä maalla missä ei pahemmin muita ihmisiä liikkunut.

962297.jpg


Musana Tchaikovskyn "Jolanta"