Alkoipa hankalasti. Tietsikka oli aivan sekaisin. Tein tunnin töitä että pääsin koneen "sisään". Ensimmäiseksi sitten kopioin kaikki kuvat usb-tikulle etten niitä menettäisi. No nyt kaikki tuntuu kuitenkin pelaavan aivan normaalisti... Tai melkein. No tarkoitus oli kuitenkin asentaa loppuviikosta uusi Ubuntu tähän koneeseen. Vielä kun pelaisi muutaman päivän.

   Nyt on jo hiukan lämpimämpää. Ulkona jo toistakymmentä astetta. Tosin kylmä tuuli puhaltaa järveltä. Veden lämpötila on vajaa 4 astetta. Tarkistin aamu-uinnilla. Sisällä on mukavat parikymmentä.

    Aamu-uinnin jälki kivessä. Kuvattu klo 8.50

   Eilen sain vihdoin asennettua tuon saunan käsipumpun toimintaan.  Elikkä laitoin pohjaventtiilin tuonne putkenpäähän ja pumppusin putken täyteen vettä. Aurinkokennotkin on käännetty kesäasentoon. Mökki siivottu... Vielä pieni silaus ennen kotiin lähtöä huomenna.

   Eilen vielä pesaisin lauteet että on mukavampi jatkaa saunottelua. Puitakin pitäisi siirtää puuvajaan. Sieltä alkaa ollakin jo aika loppu. Mökki alkaa olla siis kesäkunnossa.

   Eilinen paikalleen laiturin viereen jämähtänyt jäälautta sai kaverin tuulen tuomana. Yhdessä ne siirtyivät muutaman metrin ja jäivät sitten siihen estäen järveen pääsyn. Päivän aikana ilmestyi kolmas ja pukkasi koko komeuden liikkeelle. Menivät 10 metriä pois ja sitten tuulen suunta vaihtui. Ja koko kolmesta lautasta yhdistynyt valtava lautta lähti liikkeelle takaisin päin ja rymisteli ohi törmäten myös laituriin reunaltaan. Hetkisen  ne seisoivat siinä ja sitten jatkoivat matkaa kadoten jonnekkin kauemmas tuonne järven selälle. Vain tämä jäi tähän kiven päälle muistoksi... Ja kohtahan sekin on vain muisto valokuvassa.

   Kevään viimeinen jää. Kuvattu aamulla  klo 8.50.

 

 

   Ei musaa