Uimarannalla



Siitä jäi jälki. Se jäi lopuksi ikää. Keski-ikänen mies kyllä muisti kaiken. Hän juuri parkeerasi autonsa uimarannan parkkipaikalle. Käveli rantaa ja istahti hiekalle. Se tuli mieleen kuin tulva. Se aamu. Silloin joskus nuorena kun hän piti vielä huolen kunnostaan.

Hän oli silloin aamuyöstä tullut tälle samaiselle rannalle pyörällään. Ketään muita ei näkynyt paikalla. Hän oli vaihtanut simmarit jalkaansa ja lähtenyt uimaan. Parikertaa viikossa hän kävi tällä samallarannalla ja ui joka kerta karille. Tuonne reilun ½ km päähän. Karin keskellä olevalle isolle kivelle. Istui siellä hetken ja ui sitten takaisin. Niin sinäkin aamuna hän teki. Kesken matkan hän näki niemen takaa uimassa toisenkin hahmon. Suuntana sama kivi. Hän lisäsi vauhtia ehtiäkseen ensin mutta niin teki toinenkin. Kun hän saapui kivelle, toinen oli jo nousut sinne istumaan. Kaunis vaaleatukkainen nuori nainen. Mies pyysi häiriötä anteeksi hymyillen ja meinasi kääntyä samantien takaisin mutta nainen kehotti häntäkin vain nousemaan kivelle. Kyllähän siihen molemmat hyvin mahtuivat. He jutustelivat hetken aikaa ja lähtivät sitten uimaan takaisin rannalle. Uinti vauhti nousi koko ajan ja lopussa uitiin jo kilpaa. Nainen voitti ja nauraen kehotti miestä treenaamaan lisää. Mies meni katokseen vaihtamaan asuaan ja nainen ilmaantui sinne myös seinän taakse. Riisuessaan uima-asujaan he jutustelivat ja nainen laittoi uimapukunsa koppien väliselle seinälle. Mies teki samoin uimahousulleen. ”Tämä on aika seksikästä”, nainen totesi ja jatkoi:” Tässä seisomme molemmat alastomina yksinäisellä uimarannalla vain ohut seinä välissämme.” Mies kuuli kahinaa naisen painautuessa väliseinää vasten ja huomasi naisen paljaat jalat seinän alta. Hän lähestyi myös seinää, painautui sitä vasten ja laittoi toisen jalkansa naisen jalkojen väliin. ”Täällä ei taida olla muita?” hän kuuli naisen äänen sanovan. ”Ei ole koskaan tähän aikaan”, mies vastasi. Hän tunsi kuinka nainen liikutti jalkaansa miehen jalkaa vasten. Mies nielaisi ja sanoi empivällä äänellä:” Olisikohan meillä mukavampaa yhteisessä kopissa?” ”Voisi olla”, hän kuuli naisen äänen. Miessiirtyi toiseen koppin naisen luo...

Niin, keski-ikänen mies muisti sen aamun. Hän oli silloin nuori. Se oli ensi kokemus naisista hänelle. Tuota naista hän ei sen jälkeen koskaan tavannut. Siitä jäi jälki pysyvästi hänen sieluunsa. Keski-ikäinen mies nousi ylös, käveli autolleen ja ajoi pois.



Musana Sibeliuksen Valse triste ja Tuonelan joutsen