Lämpötila ulkona n. 6°C. Aurinko paistaa. Hiukan on pilviä taivaanrannassa. Järvenpinnasta nousee sumua. Tyyntä.

Sisällä 20°C. Mukavan lämmintä siis. Kaminaan tulen laitto siirtyy ruuanlaiton aikoihin. Säästyy siis kaasuakin. Aamu-uinnilla käyty. Veden lämpö n.6°C Huom. Asteenmerkki °. Muistinhan sen taas. Kuinkas se siis tehtiin. (ALT GR, SIFT ja 0) Juon juuri aamukahvia(klo 09.15). Ja tuulenvire on nousemassa järvelle vieden sumua mennessään. On aivan hiljaista.

   Eilen illalla vielä saunoin kunnolla ja aloitin uuden kirjan. Elämänkerta tälläkertaa. Aleksisi Kivestä. Alunperin tarkoitus oli ottaa Seitsemän veljestä kirja mukaan mutta kun en sellaista omista ja kirjastosta nuo olivat kaikki lainassa niin tyydyin elämänkertaan. Koulussahan tuo veljesjuttu aikanaan luettiin. Jostain syystä opettaja laittoi minut aina lukemaan Laurin osuuden. Siis joka kerta. Meidän luokassa ei minun muistini mukaan kukaan muu ollut Lauri kuin minä. Opettaja ei enään ole elossa joten miksi näin oli jää salaisuudeksi.

   Pitää kai lähteä kohta verkoille. Ja päiväkävelylle syksyiseen metsään. Toivottavasti päivä pysyy näin kauniina kun tuo aamu lupaa... Pilvet tuolla kauempana kuitenkin jo paksuuntuvat....

 

SYKSYÄ 2

AAMU

 

Kylmät lehdet paljaissa varpaissa

aurinko häikäisee

tyyni järvenpinta

vesi lämpimämpää kuin ilma

pistelee iholla ravistaen unen rippeet

aamukostea laituri

olen hereillä

olen elossa

 

   Kuvat tältä aamulta