Aleksi ja Liisa 16


                                                                                              ed.jaksot. kategoriat---> Aleksi ja Liisa


Lauantai 14.04.1979Päätettiin pitää sitten häät ja ristiäiset syyskuun 9. päivä. Kaksosten pitäisi syntyä elokuun puolella. Liisa on tänään koko päivän vain hypistellyt äitiysavustus pakkauksissa tulleita lastenvaatteita. Hän suorastaan säteilee äitiyttä.

Vielä kun saisimme jostain asunnon. Kyllähän meille on kaikenlaisia asuntoja tarjottu, mutta ei sellaista kuin haluttaisiin. Eihän meillä ole varaa ostaa. Liisan täytyy jatkaa opiskelua ja mun oppispimus palkka on liian pieni. Se on liian pieni kunnon vuokra asuntookin. Liisa on kyllä välillä väläytellyt, että jos hänkin menisi töihin ja jättäisi opiskelun. Minä en siihen suostu. Musiikki on hänelle henki ja elämä. Niin tuntuu kyllä olevan tulevat lapsemmekin.

Tulevat mummit ja papat on innoissaan. Ainakin mummit. Ne taitaa odottaa lapsiamme enemmän kuin me. Heidän ensimmäiset lastenlapsensa. Taitaa kohta papoillakin olla jo pallot ja muut ostettu jos vaikka tulisi poikia. Minulle kylläkin on tärkeintä, että lapset ovat terveitä. Ja jos tulee tyttöjä niin minä kyllä olen myyty.

Nimiäkin olemme jo miettineet. Jos tulee poikia, niin olemme varanneet jo nimet Miika ensimmäiselle pojalle ja toiselle Mikko. Tyttöjen nimistä emme vielä tiedä.


                           **********************************************Aleksi kuunteli välillä kaksosia. Kumpikin nukkui rauhallisesti. Nyt Marjokin oli jo alkanut juoda ja syödä tarpeeksi. Olo oli helpompaa kuin edellinen päivä. Liisa täytti pesukonetta. Sitten kylpyhuoneesta kuului repeävän kankaan ääni. Aleksi meni katsomaan. Liisa repi kaistaleiksi ompelemaansa punaista pukua. "Tätä pukua en sitten enää käytä. Yksikerta sitä on nyt käytetty ja siihen liittyy pelkästään ikäviä muistoja. Eikä tästä puvusta enää puhuta", Liisa sanoi päätään kääntämättä ja vei riekaleet roskikseen. Aleksi nieli naurunpyrskähdyksen ja totesi vain:" Tuttu Liisa alkaa palata". hän nappasi Liisan syliinsä ja suuteli häntä. Liisa tönäisi Aleksin kauemmas. "Uskallapas nauraa tai mä kävelen ulos ja vamppaan ekan vastaan tulevan kakslahkeisen. Mulla alkaa olla kokemusta". Ja sitten hän purskhti itkuun ja Aleksi otti hänet halaukseen ja silitti Liisan hiuksia eikä sanonut mitään.


Musana Virsiä