Taas uusi aamu. On pilvistä ja lämpötilakin vain 7 astetta. Täällä sisällä sentään 21 astetta. Uimassa en käynyt tänäkään aamuna. Kylmä tuuli jäädytti jo rantaan mennessä. Jäältä siis puhaltaa erittäin kolea tuuli. Radiossa sanottiin juuri ettei pitäisi sentään sataa mutta nuo pilvet tuossa kyllä paksunee ja valoisuus katoaa jonnekin.

1240987058_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen kävin moikkaamassa anoppia vaimon siskon kanssa. Anoppi sai uuden puhelimen ja kävin naputtelemassa sinne muistiin puhelinnumeroita. Siinä reissussa sitten aika menikin. Elikkä eilinenkin meni sitten tekemättä muuta. Mutta sinähän minä olen hyvä. Meinaan tekemättömyydessä. Ja sehän menee sopivasti rentoutumisen piikkiin.

   Pienen lenkin sentään kävin kävelemässä noita teitä pitkin. Metsässä on vielä liian märkää. Ja luntakin on vielä sulamatta. Näin sentään sitruunaperhosen vai mikä tämä nyt onkaan.

1240985707_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Myös suuruvaippa ohitse lensi mutta se ei suvainnut laskeutua kuvattavaksi vaan paineli metsän kätköihin.

   Ilalla saunoin taas ja silloin kävin muutaman kerran avannossa.  Avantokin alkaa jo laajeta. Ei enää tarvitse työntää jalkojaan jään alle mahtuakseen istumaan sinne kaulaansa myöten. :) Jäälle ei sentään enää ole menemistä. Tummenee koko ajan ja kohta siitä pääsee. Tosin vesi ei siitä pahemmin lämpene vielä aikoihin.

   Saunasta vilvoitellessa siten mielessäni totesin ettei tuota kaipaamaani hiljaisuutta todellakaan ole näin keväisin. Salmen vastarannalla hakkasi palokärki päätään vasten suomalaista honkaa minkä ennätti. Oikeallapuolen mökkiä toinen samanmoinen rummutti vain 20 metrin päässä ja kolmas mökin vasemmalla piti omaa mekkalaansa. Ja välillä kaikki kolme kirmasivat peräkkäin puustapuuhun jäkättäen kimellä äänellään toisilleen. Samaanaikaan teeret pitivät pelejään kauempana ja kyyhkyt kujersivat jonkun matkan päässä. Ja järven vastarannalta kuului moottorisahan räkätys ja jonkun naisen kimeä ääni sävystä päätellen motkotti jollekin. Ja kaiken tämän kruunasi miljoonan linnun sekamelskainen kuoro. Ah tätä keväistä rauhaa.

   Täksipäiväksi en ole suunnitellut mitään erikoista. Katsotaan nyt mitä tuo päivä tuo tullessaan.

 

     Musana Klassikradio