Mielenkiintoista. Minun kuvanihan ovat useimmiten luontokuvia. Ei kovin kummoisia. Ja ne otan ilman suurempaa kuvaus suunnittelua. Lähden kävelylle kameran kanssa ja kuvaan kun huomaan jotain kiinnostavaa. Tietenkin sitten kuvatessa yritän ottaa huomioon valaistuksen ja sen suunnan. Pidän itse vastavalosta. Sillä saa usein kuvaan tarvittavaa särmää. Tietenkin kuvakulmakin on tärkeä. Ja loppuvaiheessahan voi vielä rajatakin uudestaan. Itselläni on kuitenkin tapana yrittää rajata kuva jo otto vaiheessa mahdollisimman hyvin. Peruja vissiin filmi ajalta jolloin jälkikäteen rajaaminen onnistui helposti vain mustavalko kuviin labrassa. Senkin olen siis kokenut.

   Nämä kuvat otin mökillä laiturilta. Ja saadakseni ainakin yhden onnistuneen kuvan otin tietenkin useita. No näistä ainakin nämä kolme ovat samalta reissulta ja olen ne jossain vaiheessa käyttänyt niitä täällä blogissani.

 

   Nämä kuvat siis olen julkaissut täällä aikaisemmin. Ja ne on rajattu Gimpillä tietsikassa.

   Seuraavat ovat "raakavedoksia" samalta kuvaus sessiolta.

  

 

 

 

   Olihan niitä muitakin vielä samankaltaisia kuvia... ;)

 

  Tätä joulukuvaa varten tietenkin sytyttelin tuikut ja jouduin tietenkin myös ottamaan paljon kuvia. Osan otin myös himmennetyn salaman kanssa saadakseni varmasti oikeanlaisen kuvan. Tämäkin on muistaakseni otettu salamalla. Sitä voisi epäillä myös tuosta heijastuksesta toisessa tuikussa. Nämä tuikut on tehnyt tyttäreni ja ne ovat siis lasia.

   Ja loppukäsittely on tehty siis taas Gimpillä tietokoneessa.