Tulipa käytyä katsomassa rontgen-kuvat. Mielenkiintoisia olivat. Sain tietää asioita itsestäni mitä en ennen tiennytkään. Kuten multa puuttuu yksi kylkiluu. Ja niskassa jotkut nikamat on kasvaneet lähes yhteen syntymä lahjana. Ristiselässä on alin nikama siirtynyt 12mm.
   Elikkä niska- ja pääkivut selittyvät tuolla nikamien yhteen kasvulla. Ei voi tehdä mitään. Tai ei ainakaan niille kuulemma tehdä mitään. Täytyy vain vahvistaa lihaksia tukemaan kaularankaa. On mokoma tehnyt kulumaa.
   Selkäkivut juontavat sitten tuosta siirtymästä. Sekin siis ilmeisesti syntymä vikaa. Mikäli ymmärsin oikein. Nyt vaan sairiksen aikana ilmeisesti lihakset heikkenivät ja eivät tue tuota tarpeeksi. Jos tuosta  vielä huononee niin pitää leikata ja jäykistsää alaselän nikamia. Elikkä siis lihasten vahvistamista sielläkin pitäisi saada aikaan. Pyöräilyn kielsi muutamaksi viikoksi. Tosin laittoi myös minut taas ortopedille.
   Hallelujaa... Mä alan olla siis raihnainen vanha ukko... tai ainakin siis raihnainen KUIN vanha ukko. Ja kaikki tää just nyt kun sain painoa alenemaan. Meni just tälläviikolla alle 90kg.

   Oikeastaan tästä olisi voinut kirjoittaa tuon maanantai tarinan jutun. Hyvä kunto ja hyvä terveys on muisto vain. Tekis mieli kirota mutta enpäs kirookkaan. Ähäkutti. Katsotaan mitä tuo ortopedi sitten sanoo ja mietitään kiroamista sitten uudestaan.
   
    Ja niin. Sainhan luvan sentään fysioterapiaan firman laskuun. Selkä ja hartia hoitoa. Ehkäpä se siitä sitten alkaa sujua tuo lihastenkin vahvistaminen.

   Siinäpä tärkeimmät. Muistakaa tuo kysely tuolla alakulmassa oikealla.


   Musana classicradio