Aleksi ja Liisa 10


                                                                          ed.jaksot. kategoriat---> Aleksi ja Liisa Lauantai 06.08.1977


Ollaan nyt sitten täällä mökillä. Tänään Liisa ja sen vanhemmat oli meillä vierailulla. Liisa tuli kanootilla ja sen vanhemmat moottori veneellä. Ilta oli mukava. Saunottiin. Naiset kävi ensteks löylyissä ja me miehet sitten heidän jälkeensä. Saunassahan noiden vanhempien oli helppo tutustua.

Grillattiin lihaa ja vihanneksia vartaassa. Perunoita oli laitettu folioon ja nekin kypsyivät grillissä. Ja juotiin tottakai. Mutta vain keskiolutta. Siis me lapset. Vanhemmat otti muutakin.

Sitten yhdessä välissä me Liisan kanssa laitettiin sormukset sormiimme. Liisan äiti ne huomas. Tokaisi vain, että nää taiskin muuttua kihljaisiksi. Ja sitten ne kaikki halasivat meitä ja onnittelivat. Me Liisan kanssa kaivoimme esiin mukaan varaamamme shamppanjan ja sitten kilistettiin Liisan ja mun malja.

Ilta oli mitä mukavin. Liisa jäi mun huoneeseen yöksi. Kummankaan vanhemmat ei vastustellut. Liisan äiti kyllä ilmeestä päätellen oli huolissaan. Mun isä vaan tokaisi taas jotain hiiristä ja työnsi mulle pakkauksen kortsuja. Nyt Liisa ei punastunutkaan vaan teki aika rohkean tempun. Antoi suukon mun isän poskelle ja sanoi:" Kiitos appiukko". Ja se taiskin olla isä joka hämmentyi ja mun äiti nauroi vaan. On mulla aika kivat vanhemmat.                                     *************************************


Liisa heräsi seuraavana päivänä ennen Aleksia. Hän leipoi heti aamusta kakkupohjan ja täytti sen mansikoilla ja päällysti kermavaahdolla. Hän tiesi sen Aleksin mieli kakuksi. Hän koristi sen vielä puolikkailla mansikoilla ja laittoi ne sydämen muotoon ja kirjoitti nonparelleilla alle isolla tekstillä"Anteeksi".

Aleksin noustessa ylös kahvi oli jo valmiina. He söivät kakkua ja joivat kahvia aamupalaksi. Eihän se tietenkään niin hilpeä aamu ollut kuin normaalisti, mutta kumpikin ymmärsi, että nyt tarvittiin aikaa. Vain aika voi parantaa haavat.

Päivä meni kaksosia hoidellessa. Kumpikaan ei puhunut paljoa. Olo oli molemmilla kuin olisi ollut epämieluisia vieraita käymässä ja vain odotettu että olisivat lähteneet pois.

Illalla Liisa meni aikaisin nukkumaan ja Aleksi jäi katsomaan televisiota. Ei sieltä mitään mielenkiintoista tullut, mutta ei vain nukuttanutkaan.