Niinkuin tuossa jo aikaisemmin olen maininnut pikkukaupungissamme alkoi toimia musiikkikirjasto. Siellä olin siis vakio kävijä. Sieltä ei saanut lainata levyjä kotiinsa vaan niitä kuunneltiin paikanpäällä. Silloinhan ei vielä cd-levyistä ollut tietoakaan vaan käytössä oli vinyylit jotka naarmuuntuivat herkästi huonossa käsittelyssä.  Alussa toki valikoima ei ollut huima. Mutta karttuihan sekin ajan myötä. Ja eihän nyt köyhänperheen nuorella toki ollut varaa ostaa levyjä joten musiikkikirjasto oli unelmien täyttymys.

   Siellä siis tutustuin monenlaiseen klassiseen musiikkiin mutta samanlaista järisyttävää kokemusta kuin nuo Tchaikovskyt ja Sibeliukset tekivät ei tullut ennenkuin otin kuunteluun Prokofievin ja hänen Romeo ja Julia baletin.

 

   Prokofievin "raaempi" muotokieli hämmensi ja ihastutti.  Sittemmin on tuokin jäänyt vähemmälle ja hänen sävellyksistään kuuntelen vain tätä  Romeota ja Juliaa. Tilanne täytyy kyllä korjata....

   Kuuntelin siellä musaosastolla toki muitakin uudenpia säveltäjiä mutta ne ei oikein iskeneet. Esimerkiksi Stravinsky jäi mulle vieraaksi. Enkä pidä hänen musiikistaan viel'kään. olen harmonisemman ja kauniimman musiikin ystävä.

 

       Musana siis Prokofievia