Herätty on taas lyhyiltä päikkäreiltä. En kuitenkan mennyt töihin pyörällä. Heräsin kyllä ajoissa, mutta väsytti sen verran, että jatkoin unia. Ilma olisi ollut kuitenkin hyvä pyöräilyyn. Hiukan keljuttaa. On huono omatunto. Tuntuu kuin olisin lintsannut. Mutta ei se pyöräily kuitenkaaan nautinto olisi ollut väsyneenä. Eikä tehokasta. Nukuin eilen päivällä pari tuntia ja viime yönä tuli unta n. nelisen tuntia. Olisi tuo yö uni jäänyt vielä tuntia lyhyemmäksi, jos olisin polkenut pyörällä töihin. Liian vähän. Haittaa siitä olisi ennemminkin ollut.

    Nytkin nukuin päikkäreitä taas liian vähän. Vain parisen tuntia. Ja nyt tietenkin taas väsyttää. Otan varmaan kohta uudet unoset sohvalla. Laitan stereoihin jonkin Tchaikovskyn sinfonian soimaan ja menen pitkäkseni. Se on ainakin varma rentoutus menetelmä. Parempi kuin rentoutus kasetit. Täydellinen "uppoaminen" musiikkiin silmät kiinni. Se vie murheet ja vi... kenkutukset jonnekin kauas pois. Olo on herättyä kuin pilvissä olisi. Toimii varmaan jokaisen mieli musalla. Musiikki soimaan, pitkälleen, olo mukavaksi, silmät kiinni ja "hukuttautuminen" musiikin syövereihin. Keskittyy vaan kuuntelemaan musiikkia. Unohtaa kaiken muun. Elää vain musiikin mukana. Olo on sen jälkeen rentoutunut ja levännyt. Mulla tuo toimii vain klassisella musalla. Vaikka kuuntelen myös muuta musiikkia, mm. kotimaista heviä(Nightwish, Stratovarius, Sonata Arctica ym.), ne ei tuo tuota rentoutusta samalla tavalla. Klassista se olla pitää... mulle!   Eilen ärisin noista "herroista" ja heidän ahneudestaan. Äristään hiukan lisää, kun kerran aloitin. Taannoin he alensivät rikkaiden ja hyvä tuloisten veroja. Syynä oli mukamas kulutuksen lisääminen. Kuitenkin jokainenhan tajuaa, ettei rikas pysty lisäämään kulutustaan enempää nykyisestään. Sillehän jää jo nytkin säästöön väkisin. Vähän sama tilanne noilla hyvä tuloisilla. Ne korkeintaan säästävät lisää eläkepäivien tueksi. Ei nekään lisää kulutusta.

   Entäpä jos veron alennukset kohdennettaisiin alle keskitulon saajille ja pieni tuloisille. Pieni tuloiset aivan varmaan kohentaisivat omaa elintasoaan ja sehän lisäisi kulutusta. Sama pätee myös alle keskitulon saajiin. Heistä tosin enemmän ansaitsevat saattaisivat myös satsata eläkepäiviin. Jos kaikkein vähäosaisimmille jäisi verojen jälkeen enemmän rahaa käteen, niin he eivät taas ehkä juoksisi itseään nöyryyttämässä sossun luukulla ja silloin taas sosiaalimenot pienenisi.

   Mutta mitä nämä meidän "herrat" tekevät. Ne ajattelevat vain itseään ja pudottavat omia verojaan.

   Summasuraanum. Mutta mehän olemme heidät valinneet. Syy on siis meidän. Ehkäpä seuraavissa vaaleissa olisi jo syytä vaihtaa noi itsekeskeiset tyypit toisiin!


   Siinähän sitä vuodatusta taas oli. Nyt siis sohvalle ja klassinen soimaan.

   Musana classic fm uk.