Aleksi ja Liisa 11

                                                                                     ed.jaksot. kategoriat---> Aleksi ja Liisa 


Sunnuntai 01.01.1978Uusi vuosi alkoi. Viime yö oltiin tutulla porukalla. Merja ja Kalle, Seija ja Pertti ja tietenkin me Liisan kanssa. Oli hauskaa. Merja ja Kalle otti kirkonkellojen lyödessä vuoden vaihtumista sormukset esiin ja ilmoittivat menneensä kihloihin. Ja meillä oli vielä suurenpi syy juhlintaan. Nyt meitä olikin 3 pariskuntaa kihloissa. Mentiin kaikki sitten Merjan kotiin ilmoittamaan tuostakin juhlasta ja jatkettiin siellä kello kahteen saakka. Oli hauskaa.

Sieltä me Liisan kanssa tultiin meille. Isä ja äiti olivat jo nukkumassa kun me hiivittiin hiljaa mun huoneeseen. Me rakasteltiin ihan hiljaa ettei ne heräisi. Ja ei ne ainakaan aamulla näyttäneet että oltais häiritty. Isäukko vaan tokaisi päivällä kun tultiin syömään, että miniäkin on näköjään paikalla. Liisa vaan nauroi ja antoi taas suukon isän poskelle ja sanoi:" Kyllä rakas appiukko. Täällähän minä. Antaisitko nälkäiselle miniälle hiukan haukattavaa". Ruokailu menikin lupsakasti jutustellessa. Hyvin nuo tulevat toimeen keskenään. Meinaan Liisa ja mun vanhemmat. Tosin äiti ei vielä ole oikein sulattanut tuota anoppi nimitystä. Hänestä kun anopit on häijyjä. Ja mun äitiä ei voi häijyksi sanoa millään. Hän on suorastaan ylpeä Liisasta.                                     **************************************Aleksi laittoi päiväkirjansa taas laatikkoon. Hän ei jaksanut lukea enempää. Hän ruokki heränneet kaksoset. Kävi lattialle pitkäkseen kaksosten kanssa ja jutteli niille. Näytti kuvia lastenkirjoista ja selitti miten lehmä ammuu ja sika röhkii. Mokemmat muksut lopuksi nukahtivat lattialle. Hän nosti heidät sänkyihinsä ja istuutui katselemaan nukkuvia lapsiaan.

Liisa tuli illan suussa kotiin koulusta. Aleksi lähti lentopallo harkkoihin. Lähtiessään Aleksi sanoi illan menevän myöhään. Hän menisi kavereiden kanssa kaljoille harkkojen päätyttyä. Liisa avasi telkkarin mutta ei katsonut sitä. Hänen ajatuksensa kulkivat aivan muualla.

Myöhään illalla Aleksi tuli kotiin ja kävi suoraan nukkumaan Liisan viereen. He nukkuivat taas selät vastakkain.Musana Viikate