Ennustus osa 2                                                     Ensimmäinen osa
Seuraavat yöt Petteri näki painajaisia ja nukkui huonosti. Hän ei saanut rauhaa ennustukselta. Mitä romaani neito oli nähnyt hänen kädestään? Sitä hän mietti iltaisin ja päivät hän nauroi itselleen ja ajatuksilleen. Hän, järki ihminen. Hän, sivistynyt ihminen. Hermostui mokomasta. Eihän hän uskonut mokomaan humpuukiin.

Lopuksi hän päätteli tarvitsevansa kunnon rentoutuksen ja meni kaupunkiin tulleeseen sirkukseen. Sieltä hän löytäisi mukavaa tekemistä ja olisi ihmisten parissa. Hän kävi kuin vimmassa eri laitteissa ja viihtyikin hyvin. Sitten hän huomasi ennustajan teltan. Jos kerran yksi näki jotain hänen kädestään niin kai joku kristallipallokin sitten kertoisi jotain. Tätä hän mietti mennessään telttaan. Siellä hämyssä istui ebenpuun värinen kaunis nainen jonka silmät välähtivät heti ihastuksesta nähdessään Petterin. Olihan Petteri komea ilmestys. Ja tottakai nainen heti kiinnitti huomionsa siihen ettei Petterillä ollut sormusta.

-Istuhan siihen niin katsotaan mitä tulevaisuus tuo sinulle tullessaan.

Nainen liikutteli käsiään hitaasti pallon yläpuolella ja pallo alkoi loistamaan.

-Näen sinun kävelevän naisen kanssa. Nainen on iholtaan tumma ja hän on onnellinen. Ja sinäkin olet onnellinen ja rakastunut. Teillä on yhdessä onnellinen tulevaisuus. Ja te... Ja te... Mene pois! En minä sinulle mitään ennusta! Menen pois!

Nainen nousi ja juoksi verhon taakse kauhistunein ilmein. Petteri yritti mennä perässä, mutta turvamies sulki hänen tiensä. Ja Petteri meni kotiinsa ja ei saanut unta koko yönä. Hän hikoili kauhuissaan ja peloissaan. Seuraavana päivänä hän meni sirkukseen takaisin ja suoraan ennustajan teltan luokse, mutta nainen oli sulkenut vastaan ottonsa ja matkustanut pois.

Seuraavat päivät Petteri oli aivan pois tolaltaan. Jo kaksi ennustajaa oli käyttäytynyt samalla tavalla. Petteri alkoi olla jo lopussa ja hän meni lääkäriin. Häneltä otettiin kaikki testit ja kokeet ja hänet tutkittiin perinpohjin. Lääkärin mukaan hän oli erittäin hyvässä kunnossa ja eläisi ainakin 100-vuotiaaksi ellei tapahtuisi mitään onnettomuuksia.

Petteri yritti nyt unohtaa koko jutun ja nauraa sille. Hän fiksu mies hermostui mokomista naisten hömpötyksistä. Hänhän oli hölmö. Mutta unet eivät helpottaneet. Hän näki painajaisia joka yö. Nyt niissä oli molemmat ennustajat.

Kun kerran painajaiset eivät loppuneet, niin hän päätti mennä vielä kerran ennustajalle. Nyt korteista katsovalle nuorelle naiselle. Tämä oli punatukkainen ja vaalea ihoinen. Naisen silmät alkoivat loistaa heti kun Petteri astui huoneeseen. Nainen levitti korttinsa ja alkoi kertoa.

- Tapaat kauniin naisen. Hänellä on vaalea iho ja hän on punatukkainen. Teistä tulee onnellisia. Te rakastatte toisianne paljon ja te... ja te...

Nainen heitti kortit lattialle ja katsoi Petteriä kalpeana ja kauhuissaan.

-Mene pois täältä! Ulos! Minä en ennusta sulle yhtään mitään!

Ja nainen juoksi äkkiä takahuoneeseen ja lukitsi oven. Petteri nousi nyt ylös kalpeana ja käveli horjuvin askelin kotiinsa.


Jatkuu....Musana Sibeliusta